Vi hører hele tiden om madplaner. Men hvordan laver man en madplan? Og hvordan sparer man både tid og penge, og får leveret bedre kød? Og hvad hvis man vil have de specielle udskæringer? Det kan du lære her. Alt kød der bestilles hjem er enten fritgående eller øko (eller begge dele), 100% dansk, fra glade dyr, og koster i omegnen af 25,- kr pr. person pr. dag. Dette er del 1.
Læs mereEn super lækker, cremet og fed vanilleis på fløde, med en swirl af blød karamel med saltflager i. Denne her blev ca. 20 gange mere vellykket end jeg nogensinde havde håbet på. Vanilleisopskriften to end them all!
Læs mereDer er ikke nogen der ikke kan lide stegt laks. Her serveres den med en salat på kål, tang, perlespelt, citron, ingefær og hvidløg. Let og vildt lækkert!
Læs mereSteg & Bras er en madblog bl.a. med opskrifter. Alt kød der indgår i retterne, kommer minimum fra danske økologiske landbrug, men helst fra danske fritgående dyr hos producenter, der måske/måske ikke nødvendigvis er Ø-mærket. Det er min mission at løse dette for mig selv og fortælle jer om hvordan man gør. Og det vil jeg gøre uden at gå på kompromis med variationen af udskæringer og størrelsen på portionerne, og uden at ændre nævneværdigt på min økonomi.
Læs mereDen japanske gryderet MABO DON er både sund, delikat, lækker og enormt let at lave. Den kræver blot et besøg hos special-købmanden. Lær opskriften her fra dagens gæsteblogger... bedre kendt som 'Kæresten'. Skrevet af: Tilde Mariann Andersen
Læs mereThaisalat med oksekød er en helt vildt lækker, aromatisk salat med frisk koriander, chili og skønt, rødt oksekød. Og så naturligvis en fantastisk dressing.
Læs mereRosastegt lammeculotte serveret med hele braiseret hvidløgsfed, god kraftig sauce og grønkålssalat med skalotter og æble. Vildt lækkert og let og sund mad.
Læs mereGulyás, Gullasch, Gullash eller Goulash. Kært barn har mange navne, og som det er tilfældet med rigtig mange klassiske retter, også mange opskrifter. Men en ting ligger helt fast: Den gryderet som vi herhjemme kalder gullasch eller goulash, hedder "pörkölt" i Ungarn. Gulyás derimod er en suppe. Ikke en gryderet. Her er en opskrift på denne skønne, varmende vinterret, som jeg lover at en ungarer ville acceptere.
Læs mereEn grydestegt kylling er en rigtig god søndagsmiddag, hvor man sammen kan hygge sig i køkkenet med klassisk tilbehør som agurkesalat, kogte kartofler og den klassiske skilte sovs. Men her er en anden - og ligeså lækker - variation. Og så kommer den med 2 slags sovs der blandes på tallerkenen: En på vin og en på fløde.
Læs mereOssobuco er en skøn simreret, som rent smagsmæssigt ligger lige midt i mellem det italienske og det danske køkken. Og så er den super let at tilberede! Her har jeg lavet den helt traditionelt med risotto og gremolata.
Læs mereLngtidsstegt kylling i ovn med helt saftigt kød og sprødt skind er fantastisk. Men det blive tit en halvtør affære. Læs her hvordan du sikrer, at det aldrig sker igen.
Læs mere