Ossobuco med Gremolata og Risotto Milanese

Ossobuco med Gremolata og Risotto Milanese
IMG_3797.jpg

Ossobuco er en skøn simreret, som rent smagsmæssigt ligger lige midt i mellem det italienske og det danske køkken. Og så er den super let at tilberede: Det skal du bruge:

[checklist]

  • Kalveskanke i skiver (osso buco'er)
  • Bladselleri
  • Gulerødder
  • Løg/Hvidløg
  • Timiankviste
  • Øko citron
  • Hvidvin
  • Bredbladet persille
  • Risottoris/perlebyg/perlespelt
  • Kyllingefond

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Du tager nogen gode store kalveskanke i skiver, og vender dem i mel/salt/peber, og bruner dem af i din jerngryde sammen med lidt olivenolie. Bare bed slagteren om nogen OssoBuh-køer så ved han godt, hvad du mener. Rids dem lige i siderne så de ikke "bukker op", når senen rundt om dem trækker sig sammen.
  2. Tag kødet af gryden og smid bladselleri, gulerod, løg, hvidløg, timiankviste, stødt oregano og et par laurbær på, og lad det snurre lidt. Efter nogen minutter gi'r du det en halv flaske hvidvin og en dåse flåede tomater (denne mængde passer til hvis der er 2-3 buh-køer i gryden). Smid kødet ned igen, dæk det med saucen, låg på, og så skal det bare passe sig selv på det laveste blus eller i ovnen ved 150 gr. Det skal have 2-3 timer.

Efter 2 timer er kødet færdigt, men du kan også give det 3. Se? MEGA let gæstemad! I kan sagtens tage en velkomstdrink mere eller lidt mere forret! Kødet passer bare sig selv.

Ossobuco skal drysses med gremolata, som du laver sådan her: Revet skal af 1 hel øko-citron, et bundt bred persille, 3 fed hvidløg: Disse 3 ting hakkes super fint sammen. That's it.

Skal det være super let, serverer du med ris, brød eller salat. Skal det være helt originalt, serverer du med en Risotto Milanese:

  1. Snur et finthakket løg i en tykbundet gryde sammen med enten smør - eller endnu bedre - marven fra en af buh-køerne.
  2. Tilsæt risotto-ris, perlebyg eller perlespelt (jeg brugte perlespelt på billederne her), og lad dem snurre lidt med. Du skal også give den et lille nip safran.
  3. Så tilsætter du - under omrøring - din kyllingefond en sjat ad gangen: Lad det koge næsten væk, inden du tilsætter mere. Efter en tyve minutters tid er risen/perlerne møre, og så rører du lige 100 gr revet parmesan ud i den.

E voila! Ossobuco med Gremolata og Speltotto Milanese!