Om Steg & Bras og min mission

Om Steg & Bras og min mission
pigs_web.jpg

Velkommen til Steg & Bras! Jeg har skrevet denne her "about me" rigtig, rigtig mange gange. Den har været en dundertale, den har været fyldt med videoer med dyr der lider og klam masseproduceret mad, og den har været alt muligt andet. Men jeg har besluttet, at jeg hellere vil bare kommunikere mit projekt som det er. Så kan skideballerne altid komme som blogindlæg.

Steg & Bras er en madblog bl.a. med opskrifter. Alt kød der indgår i retterne, kommer minimum fra danske økologiske landbrug, men helst fra danske fritgående dyr hos producenter, der måske/måske ikke nødvendigvis er Ø-mærket. Det er min mission at løse dette for mig selv og fortælle jer om hvordan man gør. Og det vil jeg gøre uden at gå på kompromis med variationen af udskæringer og størrelsen på portionerne, og uden at ændre nævneværdigt på min økonomi. Det SKAL kunne lade sig gøre, simpelthen ved at udnytte de udskæringer, man får ind ad døren bedre, ved at handle større ind og ved at skære mellemmanden fra, og handle direkte hos producenten. Og så skal det iøvrigt også kunne lade sig gøre, når man bor i en storby, og har fuldtidsarbejde.

Forstået på den måde at alle kan gå i Irma og købe økologisk hakkekød til 120-140,- kr kiloet, og kyllingbryster til 150,- for 2. Men hvis man er som mig, så vil ens madbudget for det første slippe op omkring d. 12 i måneden, og desuden vil man blive pænt træt af krebinetter og pandestegt kylling. Så jeg VIL have adgang til oksebov, svineskank, lammeryg, kyllingelever, kalvetunge, og nyretap. Men det SKAL være økologisk, og det SKAL kunne lade sig gøre på et gennemsnitligt madbudget på en 3-4.000 kr om mdr, og vi SKAL blive mætte.

Sagt på en anden måde:

Økologisk/fritgående kød, fra danske producenter, masser af det og til 25,- kr pr. dag pr. person.

Det er det jeg vil vise jer med min blog. Og så naturligvis også en masse gode opskrifter. Og skideballer.

Velbekomme.

Thomas Broge-Starck, februar 2014.