Thaisalat med oksekød
IMG_3756.jpg

Thaisalat med oksekød er en helt vildt lækker og aromatisk salat med frisk koriander, chili og skønt, mørt, rødt kød. Det der gør den "thailandsk" er sådan set dressingen med lime, chili, fishsauce og sesam-olie. Ud over den, kan ingredienserne varieres i noget der minder om noget uendeligt - dog vil jeg mene at frisk koriander altid skal være med, men det er jo virkelig en smags sag. Det kød jeg bruger er den udskæring der hedder nyretap. Den går også under navnet onglet eller hangersteak. Det er en vanvittig mør og skøn udskæring af oksekød, som er totalt overset og billig. Brug den nu inden resten af Danmark opdager den, og den stadig er billig.

Du skal bruge: [checklist]

  • Nyretap, eller anden finere/bøfagtig udskæring af oksekød
  • Fishsauce
  • Lime
  • Frisk koriander (Gå til grønthandleren og køb et bundt. Du skal aldrig købe de der sølle planter i supermarkedet.)
  • Stærk rød chili
  • Sesam-olie
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Cherrytomater
  • Skalotteløg

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Start med at grille dit kød ved høj varme. Det skal være rødt eller rosa, så du vil ha' masser af stegeskorpe, men kort tid på panden. Gi' det også lidt salt. Efter det er stegt, lægger du det til at hvile.
  2. Halver og fjern kernerne fra agurken med en spiseske, og skær agurken i fine skrå skiver.
  3. Skær forårsløg i fine skrå skiver.
  4. Halver tomaterne.
  5. Skær skalotterne i fine skiver
  6. Hak korianderen groft
  7. Lav dressingen: 3 spsk fishsauce, saft af 2 lime, 1 spsk sukker, 1 meget finthakket stærk rød chili uden kerner, 1 spsk sesamolie, 1 presset hvidløgsfed. Bland alle ingredienserne og smag den til. Den skal have både surt, sødt og det stærke fra chilien.
  8. Skær dit kød i tynde skiver.
  9. Bland det hele og server. Drys med ristede sesamkerner.

Lyder det svært? Det er det ikke. Det er sygt let. Hvis I er 2 i køkkenet, har I mad på 15 minutter. Og de der lidt særlige ting til dressingen, ser jeg næsten altid i Netto. Ellers har din grønthandler dem.

Salat. Men med kød. Og stærkt krydret. How salad was meant to be.