Opskrift på langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling  er den ULTIMATIVE måde at lave en kylling i ovn på

Brystet bliver SUPER saftigt, lår og vinger får præcis så meget som de skal, og skindet bliver sprødt og lækkert. Det er løsningen til dem der elsker en ovnstegt kylling, men har svært ved at få lårene saftige uden at brystet bliver tørt. Og det er ikke svært og kræver ikke synderlig meget mere arbejde. Det kræver blot at man starter i god tid. Allerede dagen før! Når du skal lave langtidsstegt kylling i ovn, skal du også have fat i en stor, frilandskylling. De små kyller på 12-1300 gr. tørrer simpelthen ud i processen. Find en på omkring 2 kilo. Så er der mad til 6 fuldvoksne, sulte personer.

Det skal du bruge til 6 personer

 • En stor frilandskylling

 • 1 citron

 • 1 helt hvidløg

 • Et par gulerødder, et par løg eller nogen andre suppeurter

 • Smør

 • Et stegetermometer

Sådan laver du langtidsstegt kylling i ovn:

 1. Aftenen før laver du en saltlage: 1/2 liter vand, 200 gr. salt og 125 gr. sukker koges i en kæmpe gryde. Når salt og sukker er helt opløst, tager du gryden af blusset, tilsætter 3 1/2 liter kold vand, så du ender med 4 liter (næsten) kold saltlage.

 2. Smid den hele kylling ned i lagen, med brystet nedad. Kyllingen kan fint være frossen når du plumper den derned. Den skal helst være helt dækket af lage. Dæk den til og sæt i køleren til dagen efter. Dagen efter tager du kyllingen op og dupper den tør med lidt køkkenrulle. Smid lagen ud.

 3. Her kommer det vildeste protip: Skær ønskebenet fra nu, imens kyllingen er rå! Det gør det SÅ meget lettere at skære brysterne fra når den er tilberedt. Ønskebenet svarer lidt til noget ala vores kraveben, så du finder det oppe ved hals-hullet. Man kan mærke det inde i brystkødet, og det er ret let at lige skære fri.

 4. Klip vingespidserne af kyllingen, flæk et helt hvidløg og en hel citron og put dem op i kyllingen, og luk begge ender med en kødnål. Husk: Ingen salt! Den har fået rigeligt fra saltlagen.

 5. Skær gulerødder, løg eller andre suppeurter meget groft og læg dem i bunden af et ildfast fad. Læg kyllingen oven på med brystet opad, og smid et par deciliter hvidvin (eller vand) i bunden af fadet. Sæt stegetermometret i brystet, så spidsen er helt inde i den tykkeste del af brystkødet. Sæt fadet i ovnen ved 90 grader (ikke varmluft). Her skal det stå til stegetermometret viser 60 grader. Det tager en 3-4 timer.

 6. Når den har nået 60 grader, tager du kyllingen ud og lader den hvile i en lille times tid. Varm i mellemtiden ovnen op til 275 grader (eller så varm den nu kan blive), og gerne med varmluft. Smør kyllingen med smeltet smør, og sæt den ind i den brandvarme ovn. Den skal kun have ca. 10 minutter: Så er den flot brunet af, og stadig HELT saftig indeni.

 7. Lad din langtidsstegte kylling hvile et kvarters tid, og partér og server.