Spaghetti aglio olio e peperoncino
IMG_5677.jpg

Det sværeste ved spaghetti aglio olio e peperoncino er vist at sige navnet på retten. Aglio olio e peperoncino skal udtales med heeeelt bløde g'er: Aiiij-ljo, ooooi-ljo, e peperontjiiino. Sådan! Og det betyder Hvidløg, Olie og Chili. Den af de opskrifter som jeg har lagt op her på bloggen, som jeg oftest hører om, at folk har lavet, er Penne Arrabbiata som jo er så vildt simpel og velsmagende, at den er uundværlig at have i baghånden i en travl hverdag.

Men det kan blive meget lettere! Denne her kan du lave på den tid det tager at koge pastaen.

Det skal du bruge: [checklist]

  • 5-6 fed hvidløg
  • 1 stærk, rød chili
  • 2 dl god olivenolie
  • 1 pakke god spaghetti
  • 1 god parmesan

[/checklist]

Bemærk at jeg skriver "god" flere gange i ingredienslisten. Det er ikke for at være en snob; Når du laver en SÅ simpel pasta som den her, SKAL dine råvarer være virkelig gode. Ellers smager det ad helvede til. Virkelig. Men altså, selv hvis du skruer HELT op i de dyre mærkevarer snakker vi jo stadigvæk om mad til 4 personer for 50 kr.

Sådan laver du spaghetti aglio olio e peperoncino:

  1. Hæld vand i en stor gryde sammen med en håndfuld salt. Låg på, fuld blus på.
  2. Imens hakker du 5-6 fed hvidløg sådan semigroft, og en hel rød chili. Du kender bedst selv din tolerance overfor chili, men det skal være en ret stærk ret.
  3. Nu koger vandet! Hæld olien på en godt varm stegepande, og smid hvidløgen og chilien i olien. Det skal simre og boble omkring hvidløgstykkerne. Smid din spaghetti ned i vandet, og rør ofte under hele tilberedningstiden. Husk: Hvis der står 7-9 minutter på pakken, skal den med 99% sikkerhed have 7.
  4. Når pastaen er kogt, skulle hvidløget gerne være begyndt at blive lysebrunt. Pas på det ikke bliver mørkere end det; så bliver det meget bittert. Hæld al vandet pånær 1-2 dl fra spaghettien, og hæld spaghettien over på panden. Rør det sammen ved høj varme, imens du langsomt tilsætter de 1-2 dl spaghetti vand. Det gør den cremet og lækker, men den skal bestemt ikke være våd. Det skal syde og boble kraftigt når væsken møder den brandvarme olie.
  5. Sæt panden på bordet, og lad folk selv øse over og drysse med et godt lag parmesan.

Thats it! Spaghetti aglio olio e peperoncino er helt VILDT lækkert! Den varme olie giver pastaen en helt speciel konsistens. Næsten lidt "sprød" i den aller yderste overflade. Det er virkelig godt.

Drik hvidvin til. Rigeligt.