Du skal (virkelig!) bage et Ginger Bug Bread
IMG_5698.jpg

Forestil dig det her: Det perfekte italienske hvedemelsbrød, med sprødsej skorpe og velsmagende krumme med store huller i. Sådan et man har lyst til at rive af, istedet for at skære i. Og så med en helt fin og diskret duft af noget sødligt og ingefærsagtigt - og med den bonus at det holder sig frisk i DAGEVIS. Også selvom du har skåret af det! Det bager vi nu! Og vi kalder det et Ginger Bug Bread.

Det skal du bruge: [checklist]

  • En ginger bug - og har du ikke sådan en, så skal du bruge ingefær og sukker
  • Hvedemel
  • Salt

[/checklist]

Har du en ginger bug? Fint! Så spring ned til ginger bug bread opskriften! Har du ikke en ginger bug? Så skal du lave sådan en! Det er nærmest en slags surdej, bare til væsker. Den er egentlig beregnet til at lave hjemmelavet øko ingefærsodavand, og du kan finde opskriften på ginger bug her. Vi ses om 5-6 dage når den er klar!

Sådan bager man et ginger bug bread:

  1. 1 dl ginger bug i en skål sammen med 1 toppet spsk salt og 500 gr øko hvedemel. Tilsæt vand under omrøring. Jeg er modstander af præcise mål når det drejer sig om brødbagning, for alt mel er altså meget, meget forskelligt. Du må kigge på konsistensen, og bruge din sunde fornuft. Den skal være så tør at den liiige præcis begynder at slippe kanten på skålen når du skraber rundt, men så våd at du ikke kan håndtere den med hænderne uden at alt klistrer sammen. Se billedet.
  2. Når den er rørt sammen, smider du låg eller film på, og lader den stå på køkkenbordet. Nu skal den hæve! Det tog godt 1 1/2 døgn for min, men det er 100% afhængig af din ginger bug og din mel. Den er færdig når den bobler lystigt. Se billedet. Den kan sagtens stå sådan i flere timer, så bare lad den stå og vente x antal timer til du har tid til at bage.
  3. Drys et heftigt lag mel ud på bordet, og skrab din ginger bug dej forsigtigt ud på bordet. Den skal ikke slås ned og ikke æltes: Den skal håndteres lige så forsigtigt og bare lige meles og formes til et brød imens du bevarer så meget luft i den som du kan. Lad den efterhæve overdækket i en hævekurv eller i en skål. Der skal ret meget mel i bunden, og den skal hæve i et par timer til den er puffet godt op igen.
  4. Vend brødet forsiiiigtigt ud af hævekurven, og bag det i en brandvarm oven - 250 grader. Samtidig med at du stiller brødet ind, smider du et par deciliter vand ind i bunden af ovnen, og lukker hurtigt lågen. Dampen giver dig den seje, lækre skorpe. Et ginger bug bread skal bage godt 30 minutter til det er flot lysebrunt og lyder hult når man banker på det.

Bræk af det, og dyp det i god olivenolie. Omg! Fordi der ingen gær eller skidt er i dit ginger bug bread holder det sig saftigt og lækkert i flere dage; Bare smid den i en pose eller pak det i et rent viskestykke når du har skåret af det.