Penne Arrabbiata - "Vred pasta" med stærk tomatsovs

IMG_4378.jpg

Arrabbiata betyder vred på Italiensk, og penne arrabbiata er en stærk pasta, der ofte bruges som en hurtig sultstiller ud på de små timer. Det der tager længst tid, når man laver penne arrabbiata, er, at få vandet til at koge. Jeg har i DEN grad taget denne pastaret til mig, og det er uden tvivl den jeg laver oftest. De dage hvor livet pludselig sker og man har styrtet rundt, og klokken pludselig er blevet 19 og man er ved at dø af sult og intet mad har planlagt - Der er den fantastisk!

Det skal du bruge (til 4): [checklist]

  • 1 pose pasta af penne typen
  • En stor portion persille
  • 1 stærk rød chili - Styrken og mængden er op til dine egne smagsløg, men det er oprindeligt en temmelig stærk ret
  • 5-6 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • Parmesan

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Fyld en store gryde med vand, en håndfuld salt og 1 dl olie. Varme under.
  2. Hak persille, chili og hvidløg fint og svits dem på panden i rigeligt olivenolie, til hvidløget er begyndt at tage lidt farve. De skal ikke brune, bare lige blive gyldne.
  3. Hæld 1 dåse flåede tomater på panden, rør det samme, og læg låg på.
  4. Nu koger vandet! Kog dine penne efter foreskrifterne. De skal være al dente!
  5. Når pastaen er færdig, hælder du vandet fra (gem 1 dl pastavand), hælder pastaen over på panden med saucen og slynger det sammen. Tilsæt evt lidt pastavand hvis den virker tør.
  6. Smag til med salt, og sæt panden på bordet. Lad folk selv øse over, og drysse med rigeligt med parmesan.

Penne arrabbiata! Velbekomme.