Rødspætte en papilotte med bacon, grønt og hollandaise

Rødspætte en papilotte med bacon, grønt og hollandaise
IMG_4106.jpg

At lave en rødspætte "en papilotte" er en fancy måde at sige at man pakker fisk og grønt og urter ind i madpapir og sølvpapir, og derefter smider den i ovnen. Den dampes herved og bevarer al saft og smag inde i pakken - og så er det en lækker lille pakke at stille på sine gæsters tallerken, som de så selv kan åbne og gå i krig med. Her er en version med rødspætter fra Skagenfood (#NoSpons), min egen hjemmerøget bacon, vintergrønt og med en kartoffel og hollandaise on the side. Det er fedt og ikke særlig svært at lave sin egen hollandaise, men hvis du ikke KAN overskue at lave sauce, så køb for fanden et brev.

Det skal du bruge: [checklist]

 • Frisk fisk. Jeg brugte rødspætte, men du kan bruge alt.
 • Årstidsgrønt. Forårsløg, broccoli, porre, radiser i min udgave, men igen: Brug hvad du vil.
 • Citron
 • Smør
 • Hvidvin
 • Røget bacon
 • Kartofler

[/checklist]

Sådan gør du:

 1. Skær din røgede bacon i tern, og brun det godt af på panden.
 2. Rens og skær dine grøntsager ud i mundrette bidder.
 3. Kartofler i vand så det lige præcis dækker, en håndfuld salt, låg på, varme på, skru ned når de koger. De skal have ca. 20 minutter fra når vandet koger.
 4. Tag et ark madpapir, og et stykke staniol i samme størrelse og læg dem på bordet med staniolen nederst.
 5. Læg først et lag af dine rensede og mundfuld-snittede grøntsager på midten af papiret. Dernæst fisken ovenpå, og slut af med at krydre med lidt salt og peber. Mas lidt citron saft ud over hele herligheden, og giv den også en lille deciliter hvidvin, en teskefuld smør på toppen, og lidt bacon. Men du skal gemme bacon til servering også.
 6. Fold nu pakken minutiøst sammen så den er tæt lukket. Jeg gør det, at jeg først lukker den helt med madpapiret, og dernæst lukker jeg staniolen rundt om om madpapirspakken. Du skal lave 1 pakke pr. person, og bemærk: De pakker her kan gå i køleren i et døgns tid, så det er let at forberede!
 7. Når kartoflerne er ved at være godt varme sætter du fiskepakkerne i en 180 gr varm ovn. De skal have godt 25-30 minutter afhængig af mængden i din pakke.
 8. Når kartoflerne koger laver du hollandaise:4 æggeblommer og saft af en halv citron i en kasserolle. Lav varme under, og rør konstant! Det må ikke blive for varmt, for så koagulerer æggene. Når det er begyndt at tykne og skumme op, hælder du laaaaangsomt 125 gr smeltet smør i, også under konstant omrøring. Smag til med salt og et nip cayenne peber.
 9. Kartofler, fisk og sauce er færdig ca. samtidig hvis du følger rækkefølgen her. Stil fiskepakkerne på en sidetallerknen og lad folk selv åbne dem, og øse over. Server kartofler og hollandaise til, og drys sprøde bacon og æble i små tern over.

Ikke vildt let, men ikke mega svær. Og jeg lover: Folk bliver imponeret og glade i maven.

Velbekomme!