Rød bøf med rodslaw
IMG_4101.jpg

Ok, "rodslaw" lyder pænt fesent, men det er jo sådan set bare en helt almindelig coleslaw hvor vi så lige udskifter fesen hvidkål med meget sundere, flottere og bedre smagende rødder. Ser I, jeg elsker virkelig en god rød bøf med fritter og bearnaise. Men jeg kommer til at veje 200 kilo hvis jeg spiser det så ofte som jeg egentlig har lyst til, så derfor skifter jeg tit tilbehøret ud med noget nyt, lækkert og spændende, som ikke er lavet af smør og friturestegte kulhydrater. Denne her fungerer rigtig godt, og så gør det jo ikke noget at den både er sund og flot, og kan laves på 20 minutter.

Det skal du bruge (til 2):

[checklist]

  • 2 bøffer
  • 2 persillerødder
  • 2 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 rødbede
  • Persille
  • Sesamfrø
  • 100 gr skyr (udtales Szchkiiiirrdd)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk æbleeddike

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Skræl alle rødderne. Skær dem i så tynde skiver som overhovedet muligt enten på mandolinen, med din grøntskræller eller i hånden. Men de skal helst være papirstynde, ellers er de lidt grove at få i munden. Tag skroget fra æblet og skær det i tynde skiver.
  2. Lav dressingen af de våde varer, og bland den med salaten. Den skal gerne stå og marinere i køleren i en times tid, men hvis du er sulten kan du godt stege bøfferne med det samme.
  3. Giv bøfferne lidt salt og peber. Varm en pande op, uden fedtstof, til den er SKOLDHED. Det tager flere minutter. Giv panden lidt fedtstof, og læg så bøfferne på i 1-2 minutters tid afhængig af størrelse og hvor røde du vil ha' dem. Vend dem, og gi' dem 1-2 minutter mere. Sådan! Nu har du flotte bøffer med stegeskorpe, som er røde indeni.
  4. Imens bøffen hviler, hakker og rører du persille ud i salaten, og drysser med lidt sesam. Hvis du er fræk, så lægger du lige en klat hvidløgssmør på bøffen. Anret og server.

Mht valget af bøffer... Vil I ikke gøre mig en tjeneste og spendere lidt ekstra penge når I køber en bøf? Gå til slagteren f.eks. Jeg ved godt det er dyrere end i brugsen, men en bøf af tysk stud der har været frosset under transport er bare smagsløs og sej, og så er det altså federe bare at lave noget helt andet. Mineslund (#NoSpons)som vi bestilte fra forleden har i skrivende stund tilbud på 200 grams bøffer af tykstegsfilet til 37,5 pr stk, så SÅ dyrt er det altså heller ikke.