Den hurtige opskrift på hjemmelavet pancetta - saltet italiensk bacon
IMG_6096.jpg

Hjemmelavet pancetta er en af de letteste ting du kan lave i køkkenet (vi snakker 3-5 minutters reelt arbejde), og resultatet er til at tage at føle på. Hjemmelavet pancetta smager for det første helt vildt godt, men der er også en prismæssig ting. Se her: http://www.nemlig.com/produkt/kol/palag/spansk-og-italiensk-palag/pancetta-i-tern-oko-pedrazzoli-100-g-italien.aspx

Undskyld mig? 359,5 kr. kiloet, for saltet svinekød? Simpelthen? Det er fandme VANVID det der!

Hjemmelavet pancetta koster MAX 100,- kr. kiloet, selv hvis du som jeg går efter dansk, frilandsgris. Og så er du også fri for at stå og fedte rundt med 100 gr. Du skærer bare 200 gr. Eller 300 gr. YES!

Det skal du bruge: [checklist]

  • En ribbensteg hvor sværen ikke er ridset - Det kan du få hos din lokale slagter eller bestille hos slagteren i supermarkedet
  • Groft salt
  • Sukker

[/checklist]

Sådan laver du hjemmelavet pancetta:

  1. Din ribbensteg skal være udbenet. Det kan man sagtens selv gøre, men det er lettest at få slagteren til at gøre det for dig. Ofte kan man også købe dem hvor de allerede er udbenet.
  2. Lav en blanding af 2 dele salt og 1 del sukker. Du skal i alt bruge godt 30 gr. sukker/saltblanding pr. kilo, så hvis din ribbensteg vejer 2 kilo skal du altså bruge 40 gr. salt og 2o gr sukker.
  3. Hæld sukker/salt i en plastikpose der kan lukkes helt tæt. Ziplock-poserne fra Ikea er fremragende til formålet. Smid kødet i posen, luk posen og ryst så posen så sukker/salt fordeler sig over hele stegen.
  4. Smid stegen på køl. Her skal den bo i 7 dage. Hver dag vender du den og sørger for at saften ikke er samlet i en "lomme" i plastikposen. Stegen skal ligge i sin egen saft, så at sige.
  5. Efter 7 dage smider du saft/pose/salt/sukker ud, og så er der hjemmelavet pancetta! Skær den evt op i mindre portioner og frys den. Den kan holde sig 7 dage på køl og 3 mdr i frys.

Hjemmelavet pancetta bruges som du ville bruge bacon, og er en vigtig ingrediens i et utal af især italienske retter. Du kan f.eks. lave dig en pizza patate, pancetta e rosmarino; Pizza med kartoffel, pancetta og rosmarin.

God fornøjelse!