Pizza med kartoffel, pancetta og rosmarin
IMG_6096.jpg

Det er ikke så lang tid siden at en pizza i Danmark helt konsekvent startede med et lag tomatsauce, men revolutionen er kommet, og den hvide pizza, pizzaen uden tomatsauce - pizze bianche - er heldigvis i dag at finde hos de fleste gode pizzeriaer. Og en af de aller, aller bedste hvide pizzaer er pizza patate, pancetta e rosmarino. Pizza med kartoffel, rosmarin og pancetta; Den urøgede men salte bacontype som er overalt i italiensk madlavning. Kan du ikke skaffe dig adgang til pancetta, kan du godt købe almindelig bacon, men det ER bedre at bruge pancetta. Og du kan jo også bare lave det selv! Det er sjovt og pisse let! Hvis du følger den opskrift der, skal du obviously stoppe processen INDEN røgningen.

Det skal du bruge:

[checklist]

 • Hvedemel
 • Gær
 • 2 kartofler
 • 100 gr. pancetta
 • Et par kviste rosmarin
 • Olivenolie - en rigtig god en
 • Flagesalt

[/checklist]

Sådan laver du pizza med kartoffel, rosmarin og pancetta:

 1. Start aftenen eller morgenen før med at lave en pizzadej af 250 gr. mel, 1.25 dl vand, 15 gr. gær og 10 gr. salt. Ælt den grundigt, og koldhæv den. Du kan læse en detaljeret beskrivelse her.
 2. Når du skal til at lave din pizza starter du med at tænde din ovn eller grill på fuld æde. Brug gerne en pizzasten, men du kan også bare have en bageplade i bunden af ovnen, så den bli'r godt gennemvarm.
 3. Rul pizzaen. Den skal være TYND og RUND. Kom nu. Ikke firkantet og tyk som en f***ing brunsviger.
 4. Skær pancettaen i tern, og læg dem på pizzabunden.
 5. Skær kartoflerne så tyndt som du kan/gider, pluk nålene af rosmarinkvistene, og bland de 2 med et bløp god olivenolie og lidt flagesalt. fordel dem ud over pancettaen/pizzaen.
 6. Bag den for fuld skrald i 7-8 minutter, eller til den er fin brun og færdig. Giv den et drys sort peber.

Skær, spis og nyd! Pizza med kartoffel, pancetta og rosmarin!