Fiskefrikadeller med broccolicreme og lynremoulade

Fiskefrikadeller med broccolicreme og lynremoulade
IMG_4568.jpg

Jeg kan virkelig godt lide fiskefrikadeller! Både de klassiske, og dem med lidt mere krudt og krydderi.

Her er en opskrift på nogen lidt anderledes men pæredanske fiskefrikadeller som laves af en "glat" fiskefars på hvid fisk, og så tilsat grove stykker af frisk laks. Det er flot og lækkert med den forskel mellem den hvide og den orange fisk.

Det skal du bruge (til 4 personer):
[checklist]


  • 2-300 gr frisk hvid fisk som kuller, torsk, eller lign.
  • 2-300 gr frisk laks
  • Æg
  • Mel
  • Dild
  • Forårsløg

  • Skalotteløg

  • Mælk
  • 1 broccoli
  • 1 stor kartoffel

  • En bøtte fed creme fraiche
  • Surt - Drueagurker, agurkesalat, asier eller hvad du lige har
  • Gul karry


[/checklist]

Sådan gør du:


  1. Start med fiskefarsen: Blend den hvide fisk med 1 æg, lidt mel, lidt mælk, salt, peber, lidt neutral smagende olie og evt lidt citronsaft. Den skal være ret fugtig (se billedet). Skær din laks i grove tern, snit løg, hak dild. Rør det ud i farsen, og lad den hvile på køl.
  2. Lav remoulade: Hak 1 dl surt, lidt løg, forårsløg, evt lidt dild eller persille, salt, peber og rør det hele sammen med 1 spsk gul karry og et par dl creme fraiche. BUM! Lynremoulade.

  3. Skær broccoli og kartoflen i tern. Kog dem (sammen) i letsaltet vand i ti minutters tid. Hæld vandet ud, tag 1/3 fra og blend resten. Mos den sidste 1/3 med en gaffel og rør det hele sammen til en grov creme og rør snittede forårsløg ud i den. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  4. Nogenlunde samtidig med at du plumper grøntsagerne i det kogende vand, smider du fiskefrikadeller på en pande med olie/smør ved medium/lav varme. Fiskefrikadeller skal have lav varme og må ikke steges tørre. Ligesom med frisk fisk.

Anret og server med en let salat af blade, tomat, løg, olie, eddike. Så bli'r det vist ikke meget mere dansk og lækkert end det!