Fyldte hjerter med rosenkål og bagte hvidløg
IMG_4437.jpg

Jeg er sikker på at minimum 2 af ingrediensens i overskriften skræmmer rigtig mange læsere væk. Og det er ærgerligt, for fyldte hjerter er slet ikke klamme og indmads-agtige men snarere faste i kødet og utroligt møre. Og rosenkål smager ikke af prut med mindre man koger dem alt for længe. Lynstegte på panden er de super sprøde og lækre og forårsagtige. Og HALLØJ det her er en lækker ret!! Helt mild og god i smagen og særdeles søndagsegnet med et godt glas rødvin. Uhmn!!

Det skal du bruge (til 3): [checklist]

 • Et hjerte pr person - Jeg brugte lammehjerter, men kalve- eller svinehjerter er ligeså lækre
 • En 4-5 skiver hvedebrød fra igår
 • Rødløg
 • Hvidløg
 • Salvie
 • 9 stykker bacon i skiver
 • Rødvin
 • Rosenkål
 • Kødsnor

[/checklist]

Sådan gør du:

 1. Rens hjerterne hvis ikke slagteren har været der: Skær de mest ukurante stykker fedt og snask væk, og fjern hele toppen af hjertet. Det der ligner en snørelukning.
 2. Hak rødløg og 4-5 fed hvidløg og simr dem langsomt i smør eller endnu bedre andefedt hvis du har det. Når de er bløde men ikke brune tilsætter du brødet i tern og 2 store glas rødvin. Tag også et selv. Det skal simre i et kvarters tid til det er kogt sammen til en våd budding. Koger det tørt, gir du det mere vin. Til sidst tilsætter du en håndfuld finthakket salvie og salt og peber.
 3. Når fyldet er kølet lidt af, stopper du det med fingrene ind i hjerterne. Fyld dem så meget op som du kan. Måske er dine hjerter skåret op fra slagterens hånd; så må du snøre dem med kødsnor.
 4. Når hjerterne er fyldt til bristepunktet tager du 3 stykker bacon pr. hjerte og dækker dem med baconen i "stjerneform". Se billedet.
 5. Stil hjerterne ned i en lille kasserolle eller lign. De skal stå op, så den skal passe nogenlunde i størrelse. Tag evt nogen kartofler eller lign. i brug hvis gryden er for stor. Hæld kyllingefond ved, så det næsten dækker, og smid resten af din brød/løgblanding ned ved siden af hjerterne. Låg på, og så ind i ovnen ved 150 gr i en 3 timers tid.
 6. Tag 3-4 hele hvidløg eller 6-8 et-feds-hvidløg og bag dem. Gerne i en officiel hvidløgsbager, eller i en løs og ikke 100% hermetisk lukket sølvpapirs beholder. Eller i en gryde med låg.
 7. Når hjerterne er færdige, fisker du dem op af saucen og sier og sætter saucen på blusset. Smag den til og giv den evt med en stavblender. Du kan også give den fløde, gastrik og jævne den med kartoffelmel eller maizena.
 8. Imens sovsen hyggebobler *lyn*steger du de rensede og halverede rosenkål.; FULD æde på varmen i 2 minutter til de lige bruner i de ydersteblade. Så et lille skvæt eddike og kværnet peber på, og hurtigt op i en skål; Ikke skyggen af prutlugt!

Anret de fyldte hjerter, kål, og hvidløg og lad folk lægge sovsen hvor de selv vil. De bagte hvidløg er milde og helt bløde og kan "smuttes" ud af deres skind.

Velbekomme.