Bagt fisk med sprøde urter og stærk pølse
IMG_5477.jpg

Bagt fisk med sprøde urter og stærk pølse. God og gourmet-agtig titel. Det her var helt vildt godt og helt vildt let! Og det kom sig af at jeg havde fået købt noget forkert fisk, og at jeg generelt bare ikke rigtig havde noget i køleren. Sådan nogen retter kan jeg godt lide!

Havde jeg planlagt den lidt mere havde jeg nok brugt et helt stykke fisk f.eks. en kuller eller lign., men de her små ruller af skærising fungerede også helt fint.

Det skal du bruge: [checklist]

 • Hvid fisk fra fiskemanden, f.eks. kuller, torsk, skærising eller rødspætte
 • En stykke stærk, tør pølse ala chorizo eller lignende
 • En masse friske krydderurter - jeg brugte persille, salvie, koriander og tallerkensmækkere
 • Citronsaft
 • Smør
 • Hvidvin

[/checklist]

Sådan laver du bagt fisk med sprøde urter og stærk pølse:

 1. Tænd ovnen på 180 gr, og læg fisken i oliesmurt fad. Er det et helt stykke fisk ligger du det bare som det er (skindsiden ned), og er det fladfisk f.eks. ruller du dem og stiller dem på højkant på en række.
 2. Hak dine krydderurter fint. Jeg er heldig at have en køkkenhave der bugner PT, så jeg brugte persille, salvie, koriander og tallerkensmækkere, men du bruger bare det du kan komme i nærheden af. Det meste fungerer. Drys krydderurterne ud i et godt tyk lag oven på fisken. Giv den også salt og peber.
 3. Mas saft af en citron ud over hele herligeden, læg et par smørklatter ved og giv den 1-2 dl hvidvin. Hæld også et glas hvidvin op til dig selv. Det drikker du imens den står i ovnen i en 25 minutters tid.
 4. Imens skærer du en 8-10 cm af pølsen og smuldrer/hakker den til små bidder. Rist den på panden til den har smidt det meste af sit fedt, og tør derefter pølsekrymmelet på et stykke køkkenrulle.
 5. Tag fisken ud når den er færdig, drys med pølsesmulder og server straks med en frisk salat. Jeg gav også groft ristet brød til som blev dyppet i hvidvins/citronsaft-saucen som fisken har lavet. Du kan også køre en ny kartoffel.

Bagt fisk med sprøde urter og stærk pølse - mega lækkert, mega let.