Sprøde kyllingevinger med blue cheese dip

Sprøde kyllingevinger med blue cheese dip
IMG_6797.jpg

Alle elsker sprøde kyllingevinger! Især når man siger det på amerikansk: Hot wings! Yumm. Det lyder bare bedre på amerikansk. Sprøde udenpå, saftige indeni, og en lækker og stærk krydring. Jow tak! Men selvom alle elsker kyllingevinger, så er det jo ikke noget man laver særlig tit. Måskeeee har det noget at gøre med, at man ikke kan købe ordentlige kyllingevinger i butikkerne? Jo jo, bevares, man kan godt finde nogen udpinte, frosne dødskyllingevinger i fryseskabet i Lidl, men det skal du ikke købe, for det er fandme ikke egnet til menneskeføde.

Men de findes derude! Du skal bare forbi en god slagter eller en netshop med fritgående kylling. For hvis der skal være noget kød tilbage efter dine kyllingevinger har været en tur i ønskebrønden så SKAL der være meget kød på til at starte med. Ellers bli'r det virkelig et skidt måltid mad.

Mine var fra Allégården (#NoSponsor), og vejede 250 gr. pr. stk! Ja - et kvart kilo pr. vinge! Jeg sværger; Jeg kan altså virkelig tage godt fra, og jeg kunne kun klemme 2 vinger ned før jeg måtte kapitulere. 2 vinger!

Det skal du bruge (til 4)

 • 8 hele store kyllingevinger fra fritlandskylling
 • 2 æg
 • 2 spsk stødt cayennepeber
 • 2 spsk sort peber
 • 2 spsk salt
 • 2 spsk fivespice ('kinesisk stir fry' kaldes det også)
 • 2 spsk tørret hel chili eller chiliflager
 • 2 spsk citrontimian
 • 2 spsk af din yndlings hotsauce - Jeg brugte den røgede Tabasco
 • Hvedemel
 • 1 liter fritureolie
 • 100 gr. gorgonzola
 • 100 gr. creme fraiche eller et slankere yoghurtprodukt

Sådan laver du sprøde kyllingevinger med blue cheese dip:

 1. Start med at dele kyllingevingerne i 3: Vingespidser, den midterste vingedel, og den inderste del der lidt ligner et lille kyllingelår. Vingerspidserne fryser du ned og smider i gryden næste gang du koger fond.
 2. Bland alle krydderierne og stød dem hvis ikke de allerede er stødt. Drys halvdelen af krydderiblandingen ud over kyllingestykkerne, og lad dem marinere i en times tid, eller evt. natten over.
 3. Hæld olien i en gryde og sæt den over på medium blus. Det tager en 10 minutter før den er varm nok, og det kan du teste om den er, ved at stikke et lille stykke kyllingekød derned: Det skal boble når du gør det.
 4. Pisk de hele æg med resten af krydderiblandingen i en skål. Hæld hvedemel i en dyb tallerken. Nu er du klar:
 5. Vend kyllingestykkerne grundigt i æggeblandingen, og vend dem derefter - et ad gangen - grundigt i mel. De skal være helt dækket af mel i alle kroge og folder. Plump dem forsigtigt ned i den varme olie. Brug evt. en tang. Pas på ikke at overfylde gryden, for så bliver olien kold. Steg evt i 2 omgange. Det skal syde og boble om kyllingestykkerne, men ikke meget kraftigt. De skal have godt 8-10 minutter.
 6. Imens laver du blue cheese dip: Mas gorgonzolaen med en gaffel, og rør den med creme fraiche, salt, peber og citronsaft efter smag. That's it!
 7. Lad kyllingestykkerne smide det værste olie i et par minutter på en tallerken med rigeligt køkkenrulle på. Anret dem på et fad og server for dine lykkelige gæster. Man dypper kyllingen i dippen.

Jeg serverede stegte rosenkål til, men det kan jo både være salat, kartofler eller alt mulig andet godt.

NØØØØJ det smagte godt det her!!