Spaghetti med hvidløgsrasp - Spaghetti al pangrattato
IMG_7090.jpg

Spaghetti med hvidøgsrasp - eller Spaghetti al pangrattato - er en helt special og fantastisk oplevelse for spaghettielskere! Det bliver vist ikke meget mere fattigmandsagtigt, end når man laver spaghetti med gamle brødkrummer. Men nogen af de bedste retter der findes, er jo netop ”fattigmandskost”. Spaghetti med hvidløgsrasp er bestemt ikke en undtagelse. Som altid med de simple pastaretter her: Brug en spaghetti af høj kvalitet. Retten er så simpel, at hvis spaghettien er kedelig, så er der intet tilbage. Køb en De Cecco (#NoSpons) spaghetti eller lign.

Det skal du bruge:

[checklist]

  • 1 pakke god spaghetti
  • Et par skiver gammelt hvedebrød (eller et par håndfulde rasp)
  • 4-5 fed hvidløg
  • 4-5 ansjosfileter
  • Parmesan i rigelige mængder

[/checklist]

Sådan laver du spaghetti med hvidløgsrasp:

  1. Tænd ovnen på 130 gr.
  2. Riv brødet på de store huller på et rivejern. Bag krummerne i ovnen i en halv times tid. Vend i dem ind i mellem. Du kan også bruge rasp i stedet for at bage brødkrummer, men så kan det godt blive en lidt sand-agtig oplevelse at spise retten.
  3. Når raspen er færdig, smider du spaghettien i en gryde med kogende vand og en håndfuld salt. Spaghettien skal koges til den er al dente. Hvis der f.eks. står 9-12 minutter på pakken, er det 9 minutter den skal ha’.
  4. Hak hvidløg groft. Hak ansjosfileter groft. Rist begge dele nænsomt på en pande med et par spsk. olivenolie. Når hvidløgene er blevet lysebrune øser du en dl spaghettivand over på panden. Lad det koge lidt ind, og gentag denne proces et par gange. Det gør saucen dejligt cremet.
  5. Når spaghettien er færdig hælder du vandet fra den. Tilsæt rasp til saucen og rør det hurtigt sammen, og rør så saucen ud i spaghettien.

Så er der mad! Anret i dybe tallerkner og riv rigeligt med parmesan ud over din spaghetti med hvidløgsrasp.

Har du ikke noget brød eller rasp kan du ikke lave spaghetti med hvidløgsrasp, men så kan du lave en spaghetti aglio, olio e peperoncino i stedet for. Der er en opskrift her.