Sådan laver man verdens letteste kage; Rabarber crumble
IMG_5001.jpg

Det er så let at lave crumble kage at det næsten er snyd at skrive en opskrift. Men der er rabarber overalt lige nu, og det er min PLIGT at sørge for, at alle laver så meget rabarber crumble som de kan komme til i løbet af de næste uger. Det smager nemlig vildt godt! Og så tager den 4 minutter at slå sammen. Det skal du bruge: [checklist]

  • Rabarber
  • Smør
  • Sukker
  • Mel

[/checklist]

Og så er det ekstra lækkert hvis du har lidt mandler, en vanillestang eller nogen havregryn. Men det er ikke et must.

Sådan laver man rabarber crumble:

  1. Tænd ovnen på 180 gr.
  2. Rens rabarberne (kun stilken skal bruges) og skær dem i 1-2 cm lange skiver. Rør dem med en deciliter sukker, og fordel dem så de dækker bunden af et ildfast fad. Hvis du har en vanillestang, så kan du evt putte vanillekornene i sukkeret først.
  3. Lav crumblen: Tag 1/3 af en pakke smør, en håndfuld hakkede mandler, 2 håndfulde mel og et par spsk. sukker. Du kan også putte lidt havregryn i. Og så ælter du med fingrene til konsistensen er som noget ala revet ost! Du skal kunne knuge det sammen til en kugle, men det skal være tilpas tørt til at det falder fra hinanden igen når du trykker på den kugle: Se billedet. Tilsæt mere mel hvis den er for fedtet, og mere smør hvis den er for tør. Men brug ikke mere end 3 minutter på det. Det er en no-brainer, og det behøver ikke være 100% perfekt.
  4. Kruml dejen ud over rabarberen, og sæt den i ovnen i en halv times tid. Den er færdig når toppen er brunet, og du kan se lidt frugtsaft der bobler op.
  5. Server med is eller creme fraiche.

Rabarber crumble er en let kage, og du kan variere frugten i det uendelige. Dog er de syrlige variationer bedst, synes jeg.