#Sovseskolen pt. 3: Sådan laver man en hollandaise
IMG_48401.jpg

Velkommen til #Sovseskolen pt. 3! Vi har lavet rødvinssauce og vi har lavet bearnaise, og nu skal vi lære den der hedder hollandaise. Den minder om bearnaise, men er meget lettere. Den smager kraftigt af citron, og så er den er som skabt til fisk og friske grøntsager. Det skal du bruge til 4:

[checklist]

  • Citronsaft af 1-2 citroner
  • 125 gr smør
  • 4 æggeblommer
  • Hvid peber eller cayennepeber

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Smelt 125 gr smør i en gryde under svag varme. Det må ikke brune/boble! Når det er smeltet hælder du det i en skål og vasker gryden.
  2. Pres saften af 1 hel citron ned i gryden, og tilsæt 4 æggeblommer. Pisk kraftigt over svag varme. Efterhånden som den varmer op, vil den begynde at tykne og skumme, men pas på den ikke bli’r for varm! Den skal dampe let, men du skal kunne stikke en fingerspids ned i den uden at brænde dig.
  3. Når den er tyknet og skummer, tilsætter du det smeltet smør i en langsom og tynd stråle; pisk konstant! Er du bange for at den bli’r for varm, så tag den af blusset, men fortsæt med at piske. Nu ændrer den konsistens til at blive næste som en mayonnaise. Når alt smørret er tilsat smager du den til med salt, mere citronsaft og et nip cayennepeber eller hvid peber. Den skal smage frisk og kraftigt af citron, men balancere med det salte også. Den skal være tyk i konsistensen. Er den for tyk justerer du med et par dråber vand, er den for tynd pisker du over varme til den er der.

SÅ! Det bedste er at servere den med det samme, men du kan sagtens lave den som det første når du går igang med at lave mad, og så varme den lige inden servering. Det tager lidt stress af.