Hjemmelavet rødkål
IMG_6867.jpg

Hjemmelavet rødkål er så let og så meget bedre end rødkål fra glas, så det er virkelig et vigtigt indsatsområde. Og så kan du sagtens lave det en uges tid før juleaften, så det er virkelig let at arbejde med hjemmelavet rødkål. Der er mange skoler af krydring, men det vigtigste er faktisk den perfekte balance mellem eddike og sukker, så den får det der sursøde perfekthed. Og så kan du bruge hvad du lige har af juleagtige krydderier, bare ikke for mange. Det skal smage primært af rødkål.

Det skal du bruge: [checklist]

  • 1 helt rødkål
  • Æblecidereddike
  • Sukker
  • Kanelstang
  • Stjerneanis
  • Allehånde
  • Laurbærblad

[/checklist]

Sådan laver du hjemmelavet rødkål:

  1. Halver kålhovedet, og fjern stokken. Snit resten af kålen, og put det hele op i en gryde sammen med 1 dl eddike, de krydderier du har valgt, en tsk salt og en spsk sukker.
  2. Lad det simre ved lav varme i en times tid - rør i det med jævne mellemrum. Når næsten al væsken fra kålen er ved at være kogt væk, og det hele har fået en dyb mørkelille farve, er det færdigt! Hæld på bøtte og opbevar i køleren i op til en 7-10 dages tid.

Sådan laver man hjemmelavet rødkål! Det er så let at man skal skamme sig hvis man køber et glas.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.