Du skal købe dig en fedtskiller
IMG_4362.jpg

Se der i menuen? Nyt menu-punkt der hedder 'Tanker, Tips, Tricks'. Der vil jeg skrive om ting der er smarte, men som ikke er en opskrift. Lidt om udskæringer, lidt om hvorfor man nogen gange skal langtidsstege og andre gange skal lynstege, lidt om hvordan man redder en jernpande man har fucket op, osv osv. Det er også der jeg lægger mine posts omkring madplaner, og der jeg senere hen vil finde de absolut bedste og billigste gårdbutikker der kan sælge os alle sammen fritgående og lækkert kød. Anyway!

Du skal købe dig en fedtskiller. Det er det bedste værktøj til en perfekt brun sovs! Uanset om du har kogt eller stegt en steg, vil man ret tit gerne have lidt fedt fra, da fedtet som sådan ikke smager af voldsomt meget. Og der tager man simpelthen al væsken der ligger i bunden af bradepanden og hælder op i fedtskilleren. Fordi fedtet flyder ovenpå, og fedtskilleren "aftapper" fra bunden kan man på 5 sekunder hælde al den velsmagende fond op i kasserollen, og lade al fedtet blive tilbage. Og som bonus kan du jo så gemme fedtet i køleskabet til enten at stege i eller smøre under en sildemad.

Tro mig: Når du står med en steg der skal ordnes, kartofler der skal koges, salat der skal slynges og brød der skal varmes, og alt det der man gør i 20 minutter inden man serverer maden, så er det fandme lækkert at man kan få fedtet fra sovsen på 5 sekunder, frem for at stå og rode rundt med en spiseske.

Så køb eller ønsk dig en fedtskiller! Du bli'r glad.