Caesar salad med hjemmelavede croutoner og kylling
IMG_7907.jpg

Næste gang du har en rest kylling laver du en caesar salad med hjemmelavede croutoner og kylling! Og selvom den er meget simpel og let skal du gøre dig lidt umage med den, for en caesar salad med den ægte dressing og hjemmelavede croutoner er bare virkelig godt og meget bedre end noget som helst andet du kan få på en café. Men inden vi når til den opskriften på caesar salad med hjemmelavede croutoner:

Ok, indrømmet. Det er VIRKELIG lang tid siden jeg har lagt en opskrift op. Hvorfor? Fordi jeg er blevet gift, og i den anledning arrangerede et - synes jeg selv - mega svedigt bryllup. Men bloggen er altså ikke død! Den sov bare lidt.

Anyway... caesar salad med hjemmelavede croutoner og kylling! Here goes. Det skal du bruge:

[checklist]

 • En rest kylling fra i går
 • Et par skiver daggammelt hvedebrød
 • Romainesalat
 • Parmesanost (hel)
 • 2 fed hvidløg
 • En god mayonnaise, f.eks. Hellmanns
 • Olivenolie
 • Lidt citronsaft
 • 5-6 ansjosfilet'er

[/checklist]

Sådan laver du caesar salad med hjemmelavede croutoner og kylling:

 1. Start med croutonerne: Varm ovnen op til 230 grader. Skær brødet (med skorpe) i grove tern. Pres et fed hvidløg ud i 1 dl olivenolie og give blandingen salt og groftkværnet peber. Vend brødternene forsigtigt i olieblandingen, og smid dem så i ovnen på et stykke bagepapir. De skal have en 20 minutters tid, og du kan evt slutte af med grill. Jeg synes godt de må få lidt tæsk, så de begynder at være lidt brændte i kanterne.
 2. Imens laver du dressingen: Finhak ansjosfilet'erne, pres 1 fed hvidløg og riv 1 dl parmesan på rivejernet. Rør det hele sammen med 2 dl mayonnaise. Giv det salt og peber og smag til med citronsaft. Du KAN også røre en mayo selv. Hvis det er noget du foretrækker, er jeg sikker på du allerede har en god opskrift på det.
 3. Pluk kyllingen groft. Riv salaten. Nedkøl de færdige croutoner bare en smule. Vend salatbladene med 1-2 spsk. af dressingen, og pynt bladene med kylling, croutoner og masser af spåner af af parmesanen. Læg store klatter af dressing rundt omkring på salaten, og server din caesar salad med hjemmelavede croutoner i salatskålen med resten af dressingen on the side.

Voila! Lækker mad! Semi-usund salat, men hva' fanden. Server hvidvin eller et godt glas hvedeøl til.