Bagt fjæsing med bagte grøntsager
IMG_7405.jpg

Bagt fjæsing er godt nok en let ret! Det er sådan en du skal lave på en hverdag hvor du INTET orker, hverken madlavningsmæssigt eller oprydningsmæssigt, men alligevel stadig gerne vil have noget lækkert og sundt at spise. Sådan er næsten alle mine hverdage. Her laver jeg bagt fjæsing - du kan sagtens lave den med anden fisk. F.eks. laksefileter, ørred eller et godt stykke torsk. Du kan naturligvis også variere grøntsager i en uendelighed. Fennikel og radiser er især rigtig godt til fisk, og jeg er sikker på at også både aubergine, blomkål og forårsløg vil klæde det fad her.

Anyway. Det skal du bruge (til 2): [checklist]

 • 4 hele fjæsinger
 • En hel broccoli plukket i buketter
 • Et bundt grønne asparges
 • 1 rød peber
 • 1 squash
 • Saft af 1 citron
 • Et skvæt hvidvin (kan udelades)

[/checklist]

Sådan laver du bagt fjæsing med bagte grøntsager:

 1. Hæld et glas hvidvin op til dig selv. Tænd ovnen på 220. Ja, jeg ved godt det er lidt højere end hvad man normalt anbefaler til fisk. Jeg kan godt lide sprødt fiskeskind, og saftigt kød. Shoot me.
 2. Pluk broccoli og skyl den. Skær peberfrugt og rød peber i tern. Knæk den træede bund af aspargeserne (smid bunden ud) og skær resten af aspargesen i bidder. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad, og giv dem salt og peber.
 3. Skær snit i fisken, ned i gennem skinnet, og ind til benet. Skær den på begge sider, og giv den et vred med peberkværnen og et drys salt på begge sider. Placér fisken oven på grøntsagerne.
 4. Mos saft af en citron ud over hele baduljen, og giv det et par strint hvidvin og et par strint olivenolie. Du kan også lige fordele et par teskefuld smør rundt omkring. Så bliver saucen ekstra lækker.
 5. Bag den midt i ovnen til grøntsagerne er er brunet let i kanterne, men stadig har bid, og til fisken er bagt, men ikke tør. Det tager 20 minutter ca. Imens kan du jo lave en hurtig grøn salat af rucola, radiser, forårsløg og mandler.

Smid hele fadet på bordet, og lad folk selv fange an.

Sådan gør bagt fjæsing din dag meget bedre. Velbekomme!