Boscaiola - Pasta med stærk pølse og svampe
IMG_4137.jpg

Boscaiola er en klassisk italiensk pastaret med stærk pølse og svampe. Den er perfekt til hurtig hverdagsmad, da den laves på 20 minutter - og åh altså, boscaiola smager simpelthen så godt! Det skal du bruge:

[checklist]

 • En god tørret pasta. Enten penne, farfalle eller casarecce. Altså de "korte" typer af pasta. Skruer (fusilli) kan også fungere. Og ja, jeg ved godt jeg bruger spaghetti på billederne. Klokken var mange, butikkerne var lukket!
 • En stærk, tørret pølse på enten svine- eller oksekød. Oprindelig salsiccia, men chorizo fungerer fint.
 • Hvidløg
 • Chili
 • Persille
 • Årstidens svampe
 • Hvidvin
 • Fløde
 • Parmesan

[/checklist]

Sådan laver du boscaiola:

 1. Start med at sætte rigeligt vand over i en gryde. En håndfuld salt i.
 2. Finhak 2-3 fed hvidløg, et bundt persille og en chili og svits det på panden i rigeligt olivenolie. Hvor stærk du vil have den, rent chili-mæssigt, bestemmer du selv. Men det er en stærk ret i hjemlandet.
 3. Rens og skær svampe i kvarter og skær pølsen i skiver. Smid dem på panden med god varme på. Efter nogen minutter gi'r du den et glas hvidvin (Du skal også hælde et glas op til dig selv) og et bløp fløde. Dæmp varmen og lad det simre.
 4. Nu koger vandet! Kog pastaen al dente: Det passer som regel altid med, at du skal koge det i det mindste antal minutter pakken foreslår. Står der 7-9 minutter, så kog dem i 7.
 5. Når pastaen er kogt færdig, hælder du vandet fra den (gem lige 1 deciliter i et mål), hælder pastaen over på panden og vender den med saucen. Hvis den virker for tør tilsætter du lidt af pastavandet. Det gør den saftig, uden den bliver "vandet".
 6. Server din boscaiola med masser af parmesan.

Et ord om pasta: Italienerne bruger i 99.9% af tilfældene tørret pasta, så lyt ikke til folk der siger, at det kun er frisk pasta der tæller. Det er noget vås. Jeg vil dog *virkelig* bede dig om at købe en tørret pasta af en bedre kvalitet. De Cecco f.eks. Det er ikke snobberi, der er virkelig en kæmpe forskel i smagen og konsistensen. Og selv den dyreste pasta koster jo under en 20'er, så det er jo ikke fordi det som sådan vælter budgettet. Frisk pasta er også rigtig godt, men det er et stort projekt, så det er noget jeg holder til weekenderne.