Dejligt sur og hjemmelavet tranebærkompot
IMG_6321.jpg

Julen er fyldt med fed mad, og en af de bedste ting til at opveje dette, er en god, sur, hjemmelavet tranebærkompot. Det er et fantastisk tilbehør, for det er skide flot, smager godt, og så kræver det vitterligt 30 sekunders arbejde. Det skal du bruge: [checklist]

  • 3-400 gr tranebær (de må gerne være frosne)
  • 200 gr sukker
  • Skal af en appelsin eller et par nelliker eller en stang kanel (kan udelades, men øger julestemningen)

[/checklist]

Sådan laver du hjemmelavet tranebærkompot:

  1. Hæl tranebær i en gryde sammen med sukker og 1-2 dl vand. Bring i kog, og lad det simre i en 5-7 minutters tid indtil bærrene er bristet. Rør i det ind i mellem.

That's it!

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.