Spaghetti Carbonara - Lækker mad på 15 minutter
IMG_2930.jpg

Spaghetti Carbonara laves i hjemlandet helt uden fløde. Men den er nøjagtig så cremet og lækker som du kender den fra den "danske version". Og så er spaghetti carbonara - som det ofte er i det italienske køkken - mega hurtig, mega let og mega lækker aftensmad. Hvis du rubber neglene, er der mad på 15 minutter!

Det skal du bruge til 4 personer:

 • 500 gr spaghetti

 • 6 æggeblommer

 • 80 gr. friskrevet parmesan, og mere til at drysse ovenpå.

 • Friskkværnet sort peber

 • 300 gr. guanciale eller bacon (italienerne bruger guanciale som er en slags urøget bacon lavet af svinekæber, men alm. bacon af en høj kvalitet kan sagtens bruges)

 • 1 fed hvidløg

 • Olivenolie

Opskrift på Spaghetti Carbonara

 1. Sæt en stor gryde fyldt med vand og en håndfuld salt over.

 2. Skær guanciale eller bacon i tern, skræl 1 fed hvidløg og smid bacontern og det hele fed hvidløg på en mediumvarm pande med lidt olivenolie.

 3. Imens baconen bruner deler du æggeblommer fra hvider, og river parmesan.

 4. Nu koger vandet! Smid din spaghetti i vandet og kog dem 1 minut kortere end den korteste foreslået tid på pakken. Står der 9-11 minutter, koger du dem i 8.

 5. Rør æggeblommer med 80 gr. parmesan og masser af friskkværnet sort peber.

 6. Når spaghettien er kogt, er pancettaen også brunet fint af. Fisk hvidløgsfedet op og smid det ud. Hæld vandet fra spaghettien men gem 2 dl af kogevandet!

 7. Øs spaghettien over på panden med pancettaen og vend det hele lidt rundt, og sluk så under panden. Hæld godt en dl af kogevandet på, og hæld nu din blanding af æggeblommer, parmesan og peber på. Rør det hele sammen på panden. Det er vigtigt at temparaturen ikke er for høj her, for så koagulerer æggene og retten bliver tør.

 8. Og se! Æg, ost og kogevand bliver nu til en superlækker, velsmagende creme der smyger sig rundt om din Spaghetti carbonara.

 9. Tilsæt evt. mere kogevand hvis du mangler lidt mere cremethed.

Voila! Spaghetti carbonara! Server den i dybe tallerkner med mere friskkværnet peber og revet parmesan på toppen. Giv hvidvin til.

Har du lyst til mere lynhurtig italiensk mad? Så prøv at lave gnocchi!