Opskrift på rugbrødssnaps
IMG_6911.jpg

Rugbrødssnaps er intet mindre end en genistreg! Jeg spiste frokost på Aamanns for et par år siden, og der fik jeg en snaps der var rund, mild og god - og totalt smagte af rugbrød! En rugbrødssnaps simpelthen. Vildt lækkert! Jeg forsøgte (uden held) at genskabe den et par gange, men en dag mødte min kæreste køkkenchefen, og hun fik simpelthen lokket opskriften ud af ham. Det er genialt! Og helt VILDT let, og tager kun et par dage. Den skal du lave til en julefrokost.

Det skal du bruge: [checklist]

  • 1 flaske vodka eller hvid Brøndum
  • 4-5 skiver mørkt og godt rugbrød - Helst med malt hvis du kan finde det
  • 1 beholder med låg og plads til 1 liter

[/checklist]

Maltrugbrød kan du købe hos gode bagere eller bage selv. Det bliver bedst med malt, for det er der al den brændte gode smag til snapsen sidder. Men kan du ikke finde det, så tag et rigtig godt, mørkt og lækkert rugbrød uden malt. Ikke det fra Schulstad vel...

Sådan laver du rugbrødssnaps:

  1. Skær skorperne af rugbrødet og giv dem til ænderne. Læg de skorpeløse skiver på en rist i en 150 gr varm ovn, i en lille halv times tid. Tag dem ud, og lad dem køle ned, og skær dem derefter i tern.
  2. Hæld det ristede rugbrød på din beholder, og hæld vodka eller hvid Brøndums på. Luk låget tæt, og lad den trække køligt og mørkt i 5 dage. Si derefter rugbrøden fra (pres den evt i et klæde så du får alle dråberne med) og hæld din rugbrødssnaps på flaske.

SÅDAN! Det er fandme let at lave rugbrødssnaps.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.