Opskrift på risengrød med saft og kraft
IMG_6906.jpg

Her er en rigtig god opskrift på risengrød! Samme metode som med risotto, hvor man tilsætter væsken lidt ad gangen. Og der er mange fordele: Det brænder ikke på, det får en dejlig konsistens med bid i kernerne - og så tager det kun 20 minutter. Det skal du bruge (til 2) [checklist]

  • 200 gr grødris eller risottoris
  • 1 liter sødmælk
  • Stødt kanel
  • li>Smør

[/checklist]

Sådan laver du risengrød:

  1. Kog mælken op i en gryde. Få den helt op at koge under konstant omrøring, og hæld den så på et litermål eller noget andet der er let at dosere fra.
  2. Hæld dernæst risen op i gryden med mediumhøj varme under og tilsæt 1 dl af den varme mælk og en 1/2 tsk salt. Rør konstant. Når mælken er næsten kogt væk tilsætter du 1 dl mere. Og når den er næsten kogt væk; 1 mere. Og så fremdeles! Røre røre røre, hele tiden.
  3. Den vil efterhånden blive mere og mere cremet og lækker. Cirka når du har brugt al mælken, vil risene være blevet møre (smag på dem). Server med stødt kanel og en klat smør. Selvfølgelig.

Aldrig mere problemer med for tyk eller for tynd risengrød, og aldrig mere kedelig, udkogt, klæg risengrød.

Og HUSK! Skal du lave risalamande en af dagene? Så skal du lave dobbeltportion risengrød og sætte den ene halvdel på køl med det samme den er færdig.

Du kan også lave pebernødder!

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.