Pizza Patate: Pizza med kartoffel og rosmarin
IMG_4537.jpg

Pizza Patate eller kartoffelpizza er en såkaldt "hvid pizza", det vil sige en pizza uden tomatsovs. Det er en kærkommen variation, og netop det at der ingen tomatsovs er, gør den ekstra sprød og yummy. Lige en enkelt ting om bøffelmozzarella: Der er KÆMPE forskel på det der bare hedder mozzarella og så bøffelmozzarella. Smagsmæssigt og ikke mindst konsistensmæssigt. Mozzarellaen smager af meget meget lidt, og vil forsvinde totalt på en pizza, og bare efterlade en masse væske der gør din pizza klam. Bøffelmozzarella smager lækkert og friskt af ost, og holder "formen" uden at smide væske. Det er også den der laver de der lange "ostestrenge" når man bider i den, og det vil man jo gerne ha'! Derfor: Brug den ekstra 10'er og køb ægte bøffelmozzarella. Og ellers.. så er det faktisk bedre at bruge en helt anden ost.

Det skal du bruge:

[checklist]

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Skær kartoflen med skræl ud i suuuuuper tynde skiver. De skal virkelig være millimeter-tynde. Brug gerne et mandolinjern eller en tyndskræller - Bare de bli'r meget tynde.
  2. Rul din pizzadej tyndt ud. Dryp dejen med olivenolie og brug klørfem til at fordele det over hele pizzaen.
  3. Fordel kartoffelskiverne i et enkelt lag over hele pizzaen. Pluk bøffelmozzarellaen i stykker med fingrene og fordel den over pizzaen. Fordel "nålene" fra rosmarinen, og giv den et drys salt og et skud friskkværnet peber, og dryp med olivenolie.
  4. Bag den i 7-8 minutter, nederst i ovnen, for fuld knald.

Voila! Pizza patate!