Pizza Diavola: Pizza med stærk salami og gorgonzola

Pizza Diavola: Pizza med stærk salami og gorgonzola
IMG_4534.jpg

Pizza Diavola er en pizza med tomatsauce, stærk salami og ost. Og så findes den i et utal af variationer hvor ost og krydderier varieres. Men der er altid tomatsauce og stærk salami. Her har jeg lavet den med gorgonzola og basilikum - det er en af de mest normale variationer. Ang tomatsauce: Du KAN godt koge en sauce selv, og når det drejer sig om pasta vil jeg *altid* anbefale dig det. Men lige til pizza synes jeg et godt glas er rigtig fint. Og jeg er også sluppet rigtig godt fra at stavblende en dåse flåede tomater med friske basilikumsblade, salt, peber og et kvart fed hvidløg. Let's face it: Når man først har besluttet man vil have pizza, er man nok ikke i et mindset hvor man har lyst til at lave mad i 100 år.

Det skal du bruge:

[checklist]

[/checklist]

Sådan laver man pizza diavola:

Rul din pizzadej ud i en flot, tynd, perfekt cirkel. Smør et fornuftigt lag tomatsauce på, og bag den så i 4-5 minutter for fuld knald, nederst i en brandvarm ovn.

Tag pizzaen ud, og fordel nu salami, gorgonzola og basilikum på den. Bemærk at de fine basilikumblade let kan blive brændt, så det er smart at sørge for at de er nogenlunde dækket af enten ost eller salami.

Bag den i yderligere 3-4 minutter - igen for fuld knald, nederst i en brandvarm ovn.

Pizza Diavola - Buon appetito!