Pasta med broccoli - Penne con broccoli
IMG_4328.jpg

Pasta med broccoli - eller Penne con broccoli som de kalder det i moderlandet - er en klassisk italiensk pastaret, som de gør det bedst: ganske få ingredienser, vildt simpel og billig, lækker og velsmagende, og så er der mad på bordet på 20 minutter. Perfekt! Og husk nu: Køb en god pasta. Der ER forskel. Det bid man får i en god kvalitetspasta kan de billige slet ikke sammenligne sig med. Men selv hvis du køber den dyreste pasta du kan finde i supermarkedet, sniger det samlede indkøb sig vist ikke op på meget mere end en 70-80 kr., så de fleste kan vist følge med her.

Det skal du bruge (til 4): [checklist]

 • 1 pose af den pastatype der hedder penne
 • 1 hel broccoli
 • 2-3 fed hvidløg
 • En stor håndfuld frisk basilikum
 • 1 bøtte ricotta (Hvis du ikke kan opdrive det, kan det erstattes af creme fraiche i en snæver vending)
 • Parmesan

[/checklist]

Sådan gør du:

 1. Sæt en stor gryde med vand og en håndfuld salt over blusset.
 2. Skær broccolien i buketter og kog dem (i en anden gryde) i 10 minutter i letsaltet vand. Når de er kogt, moser du dem med en gaffel. De skal ikke være totalt most til grød, der må godt være lidt struktur tilbage.
 3. Tilsæt 75 gr. ricotta, 75 gr. revet parmesan, de hakkede hvidløgsfed, en håndfuld groft hakket basilikumsblade, salt/peber og et par spiseskefuld olivenolie til mosen, og rør den rundt. Put den tilbage i gryden og varm den op under laveste varme.
 4. Nu koger vandet! Smid dine penne ned i det varme vand, og rør jævnligt i dem under hele kogetiden. Husk: De skal have godt med bid. Hvis posen siger 10-12 minutter, så giv dem 9. Når pastaen er kogt, er din sauce færdig. Hæld vandet fra pastaen (gem en dl af pastavandet), og hæld saucen op til pastaen og rør rundt med lav varme på. Tilsæt lidt pastavand hvis den virker tør.
 5. Anret din pasta med broccoli på tallerkener, dryp lidt olivenolie over og drys med revet parmesan.

Sådan! Pasta med broccoli. Lækkert! Velbekomme.

Vil du have mere, simpel pasta? Så tjek opskriften på denne friske tagliatelle!