Heftig chokoladekage uden mel
IMG_5609.jpg

Her er en opskrift på en chokoladekage med en heftig smag af chokolade og kakao, og helt uden mel og fedtstof. Den hæver som en "rigtig" chokoladekage, og er altså ikke at forveksle med de små tætte brownie agtige chokoladekager. Du skal bruge:

[checklist]

  • 250 gr sukker
  • 250 gr mørk chokolade
  • 250 gr mandler
  • 10 æg
  • 5 spsk kakao

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Smelt chokolade i vandbad.
  2. Pisk æggeblommer og sukker et en æggesnaps. Pisk til sukkeret er 100% opløst, helst i røremaskine.
  3. Finhak eller blend mandlerne.
  4. Når chokoladen er smeltet, rører du 5 spsk varmt vand ud i den. Den ændrer konsistens til en tyk creme.
  5. Rør mandler, æggesnaps og kakao ud i chokoladen. Giv den også lidt en halv tsk. salt.
  6. Pisk æggehviderne meget stive, og rør først 1/4 af hviderne ud i chokoladecremen så den lige bli'r bare lidt luftig og til at arbejde med, og fold derefter så forsigtigt som muligt resten af æggehviderne ud i den.
  7. Hæld i en godt smurt springform, bag ved 165 grader i 45 minutters tid. Den skal være bagt udenpå, men blød inden i. Dejen må godt hænge lidt fast når du stikker en pind i den.

Lad den køle helt ned, og drys med flormelis ved servering. Et friskt bær eller en klat creme fraiche gør den bestemt ikke dårligere.