Den bedste opskrift på boller i karry

Den bedste opskrift på boller i karry
IMG_4277.jpg

Jeg elsker boller i karry. Og er det ikke bare en mærkelig ret?! Det er vel inspireret af noget Pakistansk kofta agtigt noget, men så lavet på den der helt skønne danske måde med gul karry og svinekød. Det er fandme skørt at sådan en sag kan gå hen og blive nationalspise. Nåmen her er den bedste opskrift på boller i karry, og den kan laves af 2 personer med tungen lige i munden på 30 minutter. Og ja, jeg ved godt det er religion og at det kan laves på 100 måder, men det her er den bedste. Du kan godt lave det på en anden måde, hvis du foretrækker den næstbedste. Smiley.

Det her skal du bruge:

[checklist]

 • Svinekød
 • Æg
 • Rasp
 • Løg
 • Gul stærk karry
 • Garam masala (kan udelades)
 • Ris
 • Æble
 • Smør

[/checklist]

Sådan gør du:

 1. Sæt et par liter vand over i en stor gryde. Smid en terning derned. Hak et stort løg og et æble i fine tern.
 2. Rør farsen med 2 æg til 500 gr kød, salt, peber, halvdelen af løgene, en teskefuld garam masala og rasp til den samler sig. Masalaen er ikke original det ved jeg, men den binder bollerne MEGA godt ind i karrysaucen, så hvis du har det, så brug det. Farsen skal røres en del, til den er "sej".
 3. Når vandet i den store gryde koger, sætter du ris over i en anden gryde. 1 dl ris pr person, 1 1/2 dl vand pr person, samt salt. Låg på, skru helt op. Når vandet koger, skruer du helt ned og sætter uret på 10 minutter. Efter 10 minutter slukker du under gryden, og sætter uret på 10 minutter igen.
 4. Den store gryde skruer du nu helt ned på lavblus. Form små boller (husk at de hæver en del! De skal ikke være meget større end en stor glaskugle) og plump dem ned i vandet. Når de flyder op til overfladen er de færdige, så du skal muligvis hive nogen af de første op, inden du har fået alt farsen formet til boller.
 5. Når alle bollerne er færdige og taget op af vandet, hælder du bollevandet ud af den store gryde og over i en skål. Gem bollevandet!
 6. Nu skal du lave en opbagning: Smelt 3 spsk smør i gryden ved medium varme. Hæld 2 spsk hvedemel og 1 spsk gul karry derned og rør rundt til det bliver en tyk boblende grød. Tilsæt æblerne og resten af løget, og lidt efter lidt; bollevandet. Rør konstant. Tilsæt den mængde bollevand det kræves for at ramme en god tyk sovse-konsistens.
 7. Smag til med salt, peber og mere karry. Du skal bruge en del af alle 3 ting. Et lille skvat eddike gør heller ikke noget.
 8. Når risene er 2 minutter fra at være færdige drøner du bollerne ned i saucen. Juster evt. med lidt mere bollevand.

Anret, server. Velbekomme!

P.S. Kan du se den klat der ligger ude i kanten af min tallerken? Æblechutney. YUMM det er godt til boller i karry. Den opskrift får du til efteråret.