Eggnog

12.09.11_FA_Eggnog.jpg

Eggnog. Det er dybest set en æggesnaps med sprut og sukker i. Pænt heftigt! Men hvis man nu følger Georg Washingtons opskrift fra 1789, så er det slet ikke kvalmt! For så er der nemlig tilpas med spiritus i, til at opveje den lidt voluminøse juledrik. Så her er en opskrift på eggnog som jeg vil vove at påstå de fleste spiritus- og juleglade mennesker vil være svært begejstret over!

Det skal du bruge til lidt mere end 2 liter eggnog, som burde tilfredsstille en 10-15 personer:

  • 1/2 liter piskefløde

  • 1/2 liter sødmælk

  • 6 spiseskefuld sukker

  • 6 æg

  • 2 1/2 dl brandy

  • 2 1/2 dl bourbon whisky

  • 2 1/2 dl rom

  • 2 1/2 dl sherry

Sådan gør du:

  1. Bland al spiritussen sammen. Skil blommerne fra hviderne.

  2. Pisk blommerne med sukker til al sukkeret er 100% opløst, og massen er blevet lysegul og fluffy. Bland spiritussen i æggemassen imens du rører forsigtigt - først langsomt, et skvæt ad gangen, efterhånden kan du godt hælde det hurtigere i.

  3. Hæld mælk og piskefløde i æggemassen under langsom omrøring.

  4. Pisk æggehviderne så stive som du overhovedet kan få dem, og fold til sidst æggemassen sammen med æggehviderne.

  5. Hæld din eggnog på flasker, og sæt den i køleskabet i et par dage, så smagene kan udvikle sig. Den skiller undervejs - det gør ikke noget. Du vender bare flasken et par gange inden servering.

  6. Hæld et glas eggnog op, riv muskatnød ud over den, og pynt med en kanelstang.

Sådan! Den eneste opskrift på eggnog du har brug for.

Vil du have flere opskrifter på julemad og julesprut? Så klik her!