Kyllingehjerter i tarteletter

IMG_8164.jpg

Det er knap så ofte man ser kyllingehjerter i supermarkedet, men din slagter kan altid skaffe dem til dig. Og kyllingehjerter er både sunde og helt vildt billige (jeg gav 25 kr. halvkiloet). Kyllingehjerter smager kraftigt af kylling og er ikke spor "melede" som indmad godt kan være. Her har jeg lavet dem som en klassisk stuvning med svampe, og såmænd serveret dem i tarteletter. Det fungerede vildt godt!

Det skal du bruge (til 2) [checklist]

  • 500 gr. kyllingehjerter
  • 500 gr årstids-svampe. Jeg brugte Kejserhatte og Karl Johan.
  • En hvedeøl
  • Et par kviste timian
  • 1 stort hakket løg
  • 250 gr frosne ærter
  • 2 spsk smør
  • Et skvat fløde
  • Tarteletter

[/checklist]

Sådan laver du kyllingehjerter og svampe i tarteletter:

  1. Start med at soignere hjerterne: Skær det øverste og mest ukurante fra, og skyl dem under hanen så evt. blodrester skylles væk.
  2. Rens svampene for jord og skær dem groft.
  3. Smelt smør i en gryde til det syder, og svits løgene i smøret til de er klare. Tilsæt så hjerterne og svampene og skru op for varmen så de bliver brunet fint af. Tilsæt et par stængler timian, et par vred fra peberkværnen, et drys salt og hæld så øl på.
  4. Når øllen er kogt op og alkoholen fordampet, smider du låg på, og skruer ned på laveste blus. Her skal det stå og simre forsigtigt i et par timer.
  5. Når du nærmer dig spisetid, fjerner du låget og giver kyllngehjerterne et skvat piskefløde. Lad det koge ind uden låg til konsistensen er ved at være der. Den skal være god og cremet. Smag til med salt/peber og rør et par minutter før servering de frosne ærter i gryden.
  6. Anret de stuvede kyllinghjerter med svampe i tarteletter som du har varmet i ovnen efter producentens foreskrifter. Server en god øl til.

Kyllingehjerter er let og lækker efterårsmad. Det skal du lave! Velbekomme.