Hjemmelavet tonic til gin og tonic

Det er super let og lækkert at lave sin egen tonic til Gin og Tonic. Det løfter virkelig drinken til helt nye højder.

Her er min opskrift! Den er lidt anderledes end de fleste andre man finder på nettet, fordi jeg ikke koger urterne. Kogningen får simpelthen tonic til at smage “kogt” og flad, fremfor frisk og levende. Det har taget et par år at nå frem til min opskrift her, men jeg synes den er helt perfekt nu.

Det skal du bruge (til 1.5 liter sirup, som giver 15 liter hjemmelavet tonic):

  • 30 gr findelt kinabark (brug evt en morter, blender eller kaffekværn til at få det findelt. Det skal være som groft salt ca.)

  • 60 gr citronsyre

  • Fintsnittet skal af 3 lime (undgå det hvide)

  • Fintsnittet skal af 3 citroner (undgå det hvide)

  • Fintsnittet skal af 2 grape (undgå det hvide)

  • 3 hele stængler citrongræs, fint snittet

  • 3 hele allehånde

  • 5 hele enebær

  • 3 hele kardemommekapsler

  • 1 spsk tørrede lavendelblomster (fås i helsekostbutikker og på nettet)

  • 600 gr sukker

Sådan laver du hjemmelavet tonic:

  1. Tag alle ingredienser, pånær sukker, og hæld i et stort nyskoldet glas med patentlukning. Tilsæt 7 dl vand, ryst det, og sæt på køl i 3 dage. Ryst det dagligt.

  2. Efter 3 dage koger du en sirup på 600 gr sukker og 4 dl vand. Når sukkeret er helt opløst, tager du gryden af blusset, og lader siruppen køle helt ked.

  3. Si indholdet af glasset med urterne, og kør evt også væsken igennem et kaffefilter så du får så klar en væske som muligt.

  4. Bland sirup og tonicessens, hæld det hele på en nyskoldet glasflaske. Voila! Tonicsirup!

  5. Når du skal lave din tonic, blander du sirup med danskvand i forholdet 1:10. Altså f.eks. 1 dl sirup til 1 liter danskvand. Hvis du har en danskvandsmaskine bliver den endnu bedre, for siruppen slår lidt af boblerne ud af dansk vandet. Med en danskvandsmaskine kan du lave danskvand med kraftige bobler, så du ender med en dejligt boblende tonic.

Den burde kunne holde sig en måneds tid på køl. Den kan også fryses eller foræres væk i en pæn flaske.

Denne hjemmelavet tonic smager virkelig godt med Monkey 47 gin og med et tyndt slice af citronskal som garniture. Og husk at variere den og gøre den til din egen! Mit næste batch skal have tørrede rosenblade i.