Menu

Hjemmelavet kaffelikør til den perfekte white russian

  • hjemmelavet kaffelikør
  • Details
  • Leave a Comment

Du skal lave dig noget hjemmelavet kaffelikør. Hvorfor? White russians!

Hjemmelavet kaffelikør smager så meget bedre end Kahlua, og så er det vildt let at lave!

Det smager fuldstændig som friskkværnet kaffe dufter, og når man blander det med vodka og sødmælk til en white russian, så har du en fantastisk drink!

Det skal du bruge til 1 liter hjemmelavet kaffelikør (som er nok til 50 white russians):

  • 1 flaske vodka (70 cl)
  • 200 gr. kaffebønner, friskkværnede
  • 3 hele stænger vanille
  • 300 gr. sukker

Sådan laver du hjemmelavet kaffelikør:

  1. Flæk vanillestængerne og skrab indholdet ud. Hæld vanillekorn, de “tomme” vanillestænger og kaffen på et glas med plads til 1 liter. Hæld vodkaen i glasset og forsegl det. Ryste, ryste, ryste!
  2. Lad glasset stå i en uges tid, og si så hele indholdet, så du kun har den rene kaffevodka tilbage.
  3. Kog dernæst en sukkerlage af 300 gr. sukker og 300 ml. vand. Når al sukkeret er 100% opløst, og sukkerlagen lige har været oppe og koge, skal den køle helt ned. Bland den nedkølede sukkerlage i kaffevodkaen.

Voila! Hjemmelavet kaffelikør! Det var sgudda let, hva’?

Og sådan laver man så en white russian på hjemmelavet kaffelikør:

  1. Hæld 5 cl kold vodka og 2 cl kold kaffelikør i et tumblerglas med isterninger. Rør det sammen.
  2. Hæld forsigtigt 3 cl sødmælk op i glasset, så de 2 væsker er lidt i lag. Pynt med 2-3 kaffebønner.

Oprindeligt skal man bruge piskefløde og ikke sødmælk til en white russian. Men det bliver altså for heftigt til min smag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *