Spaghetti Carbonara

IMG_2930.jpg

Spaghetti Carbonara er en skøn pastaret med spaghetti, guanciale eller bacon, æggeblommer og masser af sort peber. Den super cremede og fløjlsbløde tekstur laver man i hjemlandet italien med æggeblommer - aldrig med piskefløde.

Spaghetti Carbonara er mega hurtig, mega let og mega lækker aftensmad. Hvis du rubber neglene, er der mad på 20 minutter.

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 500 gr spaghetti

  • 6 æggeblommer

  • 80 gr. friskrevet pecorino

  • Friskkværnet sort peber

  • 300 gr. guanciale, pancetta eller bacon (italienerne bruger guanciale som er en slags urøget bacon lavet af svinekæber, men pancetta eller alm. bacon af en høj kvalitet kan sagtens bruges)

  • 1 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • Parmesan til at drysse på toppen

Opskrift på Spaghetti Carbonara

  1. Sæt en stor gryde fyldt med vand og en håndfuld salt over.

  2. Skær guanciale eller bacon i tern, skræl 1 fed hvidløg og smid bacontern og det hele fed hvidløg på en mediumvarm pande med lidt olivenolie.

  3. Imens baconen bruner, deler du æggeblommer fra hvider, og river parmesanen.

  4. Nu koger vandet! Smid din spaghetti i vandet og kog dem 1 minut kortere end den korteste foreslået tid på pakken. Står der 9-11 minutter, koger du dem i 8.

  5. Rør æggeblommerne med pecorino og masser af friskkværnet sort peber. Du skal virkelig give den gas med peberkværnen. Retten skal smage tydeligt skarpt af sort peber.

  6. Når spaghettien er kogt, er kødet også brunet fint af. Fisk hvidløgsfedet op og smid det ud. Hæld vandet fra spaghettien men vigtigt: Gem 3-4 dl af kogevandet!

  7. Sluk for panden med pancetta og fedtstof. Øs spaghettien over på panden og vend det hele lidt rundt i et par minutter, så det smider den værste varme. Hæld godt en dl af kogevandet på, og hæld nu din blanding af æggeblommer, pecorinoog peber på. Rør det hele sammen på panden og tilsæt mere kogevand om nødvendigt. Det er vigtigt at temparaturen ikke er for høj, for så koagulerer æggene og retten bliver knastør. Den skal være cremet og lækker. Saucen må klart hellere være for tynd end for tyk eller decideret koaguleret.

Voila! Spaghetti carbonara! Server den i dybe tallerkner med mere friskkværnet peber og revet parmesan på toppen. Giv hvidvin til.

Har du lyst til mere lynhurtig italiensk mad? Så prøv at lave gnocchi!