Hjemmelavet biscotti

fe8de42a416711e2a82b22000a9f1408_7.jpg

Hjemmelavet biscotti er endnu en af den slags småkager der ikke sådan traditionelt set hører til i julen, men den passer ind som fod i hose! Og når du har åbnet julegaverne juleaften, og sidder og dypper din hjemmelavet biscotti i et glas portvin eller en kop kaffe, så gi'r det hele mening! Det skal du bruge: [checklist]

  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hele mandler
  • 100 gr. groft hakket, mørk chokolade
  • 2-3 æg + 1 ekstra æg til pensling
  • Revet skal fra 1 citron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt

[/checklist]

Sådan laver du hjemmelavet biscotti:

  1. Bland alle ingredienserne (pånær det ene æg til pensling) i en skål. Ælt den grundigt til dejen er ensartet, og mandlerne og chokoladen er nogenlunde ligeligt fordelt. Om du skal bruge 2 eller 3 æg afhænger lidt af størrelsen. Dejen må ikke være for våd.
  2. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem til aflange og lidt flade pølser. Læg dem på bagepapiret, og pensl dem med det sidste æg.
  3. Bag dem i ovnen ved 180 gr. til de er lysebrune. Ca. 20 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af i en 15-20 minutter. Lad ovnen være tændt.
  4. Derefter skærer du biscottierne ud: Skær dem på skrå af pølserne, og lad dem være 1 til 1.5 cm. brede. Læg dem tilbage på bagepladen (oprejst) og bag dem i yderligere 15 minutter.

Voila! Hjemmelavet biscotti er virkelig let og lækkert. Og hvis du vil være ekstra kæk, kan du overtrække dem delvist med chokolade - men altså først når de er helt kolde.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.