Halve æbler med gele

halveaebkermedribs3.jpg

Halve æbler med gele er et hyggeligt lille tilbehør man kan lave sammen med børnene juleaftens dag. Det slår lige en halv time ihjel, så dagen ikke er helt så lang. Det skal du bruge: [checklist]

  • Nogen flotte, faste, julede røde æbler som f.eks. cox orange
  • Saft af 1 citron
  • 1 vanillestang
  • 2 dl sukker
  • Et glas ribsgele

[/checklist]

Sådan laver du halve æbler med gele:

  1. Pres saften af 1/2 citron ud i en liter vand i en skål. Sæt en gryde med vand og saft af 1/2 citron, 1 flækket vanillestang og 2 dl sukker på blusset.
  2. Skræl æblerne og skær kernehuset forsigtigt ud, så æblerne ikke går i stykker. Efterhånden som du bliver færdig med dem, smider du dem i skålen citronvandet. Så bliver de ikke brune.
  3. Nu koger vandet! Plump forsigtigt æblerne derned, og juster varmen så det kun lige simrer ganske forsigtigt. De skal bare have 4-5 minutter max.
  4. Tag æblerne op, og lad dem køle ned i en bøtte i køleskabet. Fyld dem med ribsgele inden servering. That's it. Sådan laver man halve æbler med gele

Og ja, man kan godt koge sin egen ribsgele, men hvem fanden orker det juleaften? Jeg gør ihvertfald ikke.

Rigtig glædelig jul, og held og lykke med julemaden!!