Brun sovs til flæskesteg
IMG_4364.jpg

Har du læst indlægget om flæskesteg? Ellers start med det! Folk går i panik når de skal lave brun sovs til flæskesteg. Ligeså meget som de panikker over den sprøde svær. Og det er totalt dumt, for det er ikke svært at lave brun sovs til flæskesteg. Stegen gør faktisk 95% af arbejdet selv, hvis du bare smider nogen urter og noget rødvin ned i bradepanden.

Selve det at lave stegen har jeg beskrevet, så vi springer direkte videre til sovsen!

Det skal du bruge: [checklist]

  • Den fond som stegen selv har lavet
  • Piskefløde
  • Kartoffelmel
  • Soya, fishsauce eller østerssauce
  • Gastrik, hvis du har det

[/checklist]

Sådan laver du brun sovs til flæskesteg:

  1. Si hele indholdet af din bradepanden over i en gryde. Sørg for at få hver en dråbe med. Det er ren velsmag der sidder der! Hvis du synes den er lidt for fed, så skil noget af fedtet fra. Her er en fedtskiller VIRKELIG en god ven.
  2. Få det op at koge imens du ryster en jævning af 2 spsk kartoffelmel (du kan også bruge maizena eller sågar alm. hvedemel) og 2 dl vand.
  3. Tilsæt jævningen lidt ad gangen til den bulderkogene sovs, alt i mens du pisker i sovsen. Den bliver tykkere og tykkere. Stop når den har den tykkelse du synes er perfekt. Kog den i 5-6 minutter så melsmagen forsvinder helt.
  4. Giv sovsen et bløp piskefløde, og smag den til med soya eller fishsauce (trust me) og gastrik. Har du ikke gastrik kan du give den et lille strint eddike og lidt sukker i stedet.

Det smager godt ik'?? Og helt uden bouillonterning og kulør og skidt! Sådan! Den perfekte opskrift på brun sovs til flæskesteg.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.