Menu

Tortellini in brodo – Italiensk comfortfood når det er bedst

  • tortellini in brodo
  • tortellini in brodo
  • tortellini in brodo
  • tortellini in brodo
  • Details
  • Leave a Comment

Der er 2 retter der rigtig ofte går igen, når italienerne skal have natmad. Den ene – penne all’arrabbiata – har jeg allerede skrevet om, og den anden er denne her. Tortellini in brodo, der vel bedst oversættes til tortellini i suppe. Jeg er DYBT afhængig af denne her ret! Både som natmad og som almindelig aftensmad. Så er du advaret.

I min opskrift på tortellini in brodo indgår der kyllingefond. Hvis du ikke gider at koge din egen, så brug de der slimbolde fra Knorr. De er sgu helt ok.

Der indgår naturligvis også tortellini, og dem kan man lave selv! Det gider jeg ikke. Men man bør gøre sig selv den tjeneste, og ikke købe de ALLER billigste, for de smager altså ikke rigtig af noget. Irma har nogen ret gode nogen, der tit er på tilbud.

Det skal du bruge (til 2):

  • Tomat
  • Blegselleri
  • Løg
  • Hvidløg
  • Gulerod
  • Æg
  • Parmesan
  • 1.5 liter kyllingefond
  • 2-300 gr tortellini

Sådan laver du Tortellini in brodo:

  1. Varm en gryde op for fuld smadder. Når den er brandvarm gi’r du den et bløp god olivenolie, og ned i gryden smider du så alle grøntsagerne (De kan være MEGET groft skåret, for de skal kun give smag) sammen med et par sorte peberkorn eller 8. Lad det bulderstege i nogen minutter. Det må gerne begynde at blive lidt småbrændt i kanterne, det hele.
  2. Når grøntsagerne er godt brunet af, hælder du kyllingefond på, og koger det op. Lad det spild koge under låg, indtil du er sulten. Det kan være 10 minutter, men gerne længere. Si alle grøntsager og peberkorn fra suppen, og kog den op.
  3. Kog så tortellinierne i suppen efter foreskrifterne. De skal som regel kun have en 3-5 minutter.
  4. Imens pisker du 2 æggeblommer med 2-3 spiskeskefulde revet parmesan og friskkværnet sort peber.
  5. Nu er maden færdig, og du kan anrette: Læg en god klat af æggemassen i bunden af en dyb tallerken, dernæst tortellinierne, og til sidst en skefuld brandvarm suppe. Æggemassen legerer suppen på tallerknen! Det er smart. Bemærk: Det primære på tallerknen skal være tortellinierne. De skal ikke ligge og svømme rundt i suppe.

Riv parmesan ud over, og nyd din tortellini in brodo med et godt glas hvidvin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *