Opskrift på pebernødder der rent faktisk smager af peber

1171278_187884224738039_1619549442_n.jpg

Pebernødder, hvis de er lavet ordentligt, er min yndlings julesmåkage! Og jeg elsker dem især når de rent faktisk smager af peber. Her er en opskrift på lækre, sprøde og godt krydret pebernødder. Det her er en stor portion, men de er sgu så gode at have med på arbejdet osv. Det skal du bruge:

  • 500 gr sukker

  • 250 gr smør

  • 2 dl piskefløde

  • 2 dl sirup

  • 3 spsk bagepulver

  • 5 tsk stødt ingefær

  • 5 tsk stødt kanel

  • 3 tsk stødt sort peber

  • 5 tsk stødt kardemomme

  • 2 spsk kakao

  • 1 kilo hvedemel

Opskrift på pebernødder:

  1. Rør sukker og smør sammen til det ef lyst og luftigt. Her er en røremaskine virkelig handy! Tilsæt alle de øvrige ingredienser, pånær melet, og rør det godt sammen.

  2. Tilsæt melet lidt ad gangen. Du skal sikkert ikke bruge alle 1000 gr. Jeg plejer at lande på omkring 800 gr., men det afhænger meget af melet. Dejen skal være ret fast, men ikke stenhård. Stadig fedtet at røre ved, men den må ikke klistre fast på en finger f.eks.

  3. Smid dejen i køleskabet og lad den hvile et døgns tid.

  4. Tril dejen til lange pølser, og skær derefter pebernødderne ud. Du kan også trille dem. Det er vigtigt at de har samme størrelse, så de bages ensartet. Bemærk at de næsten fordobler deres størrelse når de bages, så jeg anbefaler at dej-kuglen ikke er større en god, gammeldags glaskugle.

  5. Bag dem ved 180 gr. (alm. ovn uden luft) i ca. 15 minutter. De må endelig ikke blive for mørke, for så bliver de bitre. Du kan opleve at du skal justere bagetiden efter den første plade, når du lige finder ud af hvad den perfekte bagetid i din egen ovn er.

Sådan laver man pebernødder der rent faktisk smager af peber!

Se flere juleopskrifter under menupunktet Jul, eller klik her!