Menu

Panforte di Siena

  • panforte di siena
  • panforte di siena
  • Details
  • Leave a Comment

Panforte di Siena er en traditionel italiensk kage med en masse nødder og tørret frugt. Den minder mere om et stykke konfekt end en kage i konsistens og smag. Den er ikke svær overhovedet, men den kræver ret mange ingredienser. Tro mig: Det er TOTALT det værd. Den smager fuldstændig forrykt godt! Det hele kan fås hos en velassorteret grønthandler eller hos specialkøbmanden.

Det skal du bruge til 1 alm. springform – som giver i alt 30 stykker:

  • 150 gr mandler
  • 150 gr hasselnødder
  • 150 gr kandiseret skal af citrusfrugt
  • 150 gr sukat
  • 150 gr kandiseret ingefær
  • 180 gr honning
  • 180 gr sukker
  • 2 spsk orangeblomstvand
  • 8 nelliker
  • 1.5 tsk stødt hvid peber
  • 1.5 tsk stødt korianderfrø
  • Revet skal af 1 citron
  • Revet skal af en appelsin
  • 150 gr hvedemel
  • Rispapir

Opskrift på Panforte di Siena:

Rist nødder og mandler af på en pande til de dufter dejligt ristet. De må ikke blive for brune, så smager de grimt.

Smid honning og sukker i en gryde og varm det op til sukkeret er helt smeltet. Imens grofthakker du al den tørrede frugt.

Bland mel, alle krydderierne og den tørrede frugt godt sammen, og tilsæt til sidst alle de øvrige ingredienser samt sukkerblandingen. Rør det hele godt sammen. Det er VILDT klistret og umuligt at arbejde med!

Smør en springform grundigt med smør, og for den med rispapir. Pas på papiret ikke knækker for meget. Mos og mas dejen ud i formen, og sørg for at den har nogenlunde samme tykkelse overalt.

Bag din Panforte di Siena ved 150 gr i 40 minutter. Lad den køle af, og tag den så ud af formen. Herfra kan den holde sig på køl i ugevis! Vent med at skære den til den er helt kold, og drys den med flormelis.

Panforte di Siena er verdens smukkeste kage, og så smager den SIMPELTHEN så godt. Skal du kun lave 1 ting fra mine juleopskrifter, så lav Panforte di Siena.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *