Menu

Om Steg & Bras

Steg & BrasVelkommen til Steg & Bras!

Jeg har skrevet denne her “about me” rigtig, rigtig mange gange. Den har været en dundertale, den har været fyldt med videoer med dyr der lider og klam masseproduceret mad, og den har været alt muligt andet. Men jeg har besluttet, at jeg hellere vil bare kommunikere mit projekt som det er. Så kan skideballerne altid komme som blogindlæg.

Steg & Bras er en madblog bl.a. med opskrifter. Alt kød der indgår i retterne, kommer minimum fra danske økologiske landbrug, men helst fra danske fritgående dyr hos producenter, der måske/måske ikke nødvendigvis er Ø-mærket. Det er min mission at løse dette for mig selv og fortælle jer om hvordan man gør. Og det vil jeg gøre uden at gå på kompromis med variationen af udskæringer og størrelsen på portionerne, og uden at ændre nævneværdigt på min økonomi. Det SKAL kunne lade sig gøre, simpelthen ved at udnytte de udskæringer, man får ind ad døren bedre, ved at handle større ind og ved at skære mellemmanden fra, og handle direkte hos producenten. Og så skal det iøvrigt også kunne lade sig gøre, når man bor i en storby, og har fuldtidsarbejde.

Forstået på den måde at alle kan gå i Irma og købe økologisk hakkekød til 120-140,- kr kiloet, og kyllingbryster til 150,- for 2. Men hvis man er som mig, så vil ens madbudget for det første slippe op omkring d. 12 i måneden, og desuden vil man blive pænt træt af krebinetter og pandestegt kylling. Så jeg VIL have adgang til oksebov, svineskank, lammeryg, kyllingelever, kalvetunge, og nyretap. Men det SKAL være økologisk, og det SKAL kunne lade sig gøre på et gennemsnitligt madbudget på en 3-4.000 kr om mdr, og vi SKAL blive mætte.

Sagt på en anden måde:

Økologisk/fritgående kød, fra danske producenter, masser af det og til 25,- kr pr. dag pr. person.

Det er det jeg vil vise jer med min blog. Og så naturligvis også en masse gode opskrifter. Og skideballer.

Velbekomme.

Thomas Broge-Starck, februar 2014.

3 Comments

 1. Lise Lotte Sørensen says:

  Er der også plads til gode gamle danske, sunde og billige klassikere som stegt sild på bloggen? Du har garanteret en ide til at give den et tvist 🙂

  • Ja, det er der da!! Jeg har bare aldrig lavet stegte sild, så jeg vil ikke kaste mig ud i at komme med ideér til at opdatere dem. Forrige år lavede jeg et tvist på karrysilden, hvor jeg lynmarinerede nogen helt friske sildefilter, og lagde rugbrødscrutoner og karrycreme oven på silden. Det var ret fint.

 2. Finn Hartmann says:

  Hej.
  Du har en fin opskrift på Porchetta hvor der er en sats jeg ikke forstår:
  Pkt. 7 “Når der er fuld æde på ovnen, sætter du stegen ind igen”
  “Fuld æde”? er det en trykfejl eller er jeg bare fra en anden tidsalder?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *