Menu

Jambalaya med kylling, pølse og rejer

  • Jambalaya
  • Jambalaya
  • Details
  • 1 Comment

Jambalaya er en af de mest klassiske retter fra New Orleans. Det er en risret med stærk, røget pølse, kylling og seafood. Perfekt til en sommeraften på terrassen, med et glas koldt hvidvin til.

Jambalaya smager fantastisk! Det er festlig, smuk comfort food når det er aller bedst, og så er det ikke svært at lave: Det tager en times fra du går igang, til der er mad.

På nettet kan man finde mange Jambalaya-opskrifter af vekslende kvalitet. Jeg har fået denne opskrift af lokal kok fra New Orleans, og jeg lover dig, du kan servere denne her for en lokal kreoler og få gode anmeldelser.

Det skal du bruge til en STOR portion jambalaya – 6-8 personer:

  • 500 gr. kylling, f.eks. kyllingevinger eller lår.
  • 250 gr. stærk, røget pølse (oprindeligt bruger man andouille, men du kan godt bruge en chorizo)
  • 250 gr. rå tigerrejer, muslinger, blæksprutte, krebs eller lign.
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 rød peber, hakket
  • 3-4 stængler bladselleri, hakket
  • 6 fed hvidløg, hakket
  • 2 små dåser tomatkoncentrat
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1.5 liter god kyllingfond
  • 3 spsk Magic (Du finder opskriften på Magic her. Du kan godt erstatte Magic med lige dele cayenne, sort peber, oregano og timian. Men Magic er MEGET bedre!)
  • 2 laurbærblade
  • 10 dl ris

Sådan laver du jambalaya med kylling, pølse og rejser:

  1. Skær pølsen i skiver, og brun den af i en stor gryde ved medium varme. Når den har smidt sit fedt, tager du pølsen fra, og bruner kyllingen af i fedtet. Giv det et drys salt og peber. Tag kyllingen fra når den er smukt brunet af.
  2. Tilsæt alle grøntsagerne og tomatkoncentraten til gryden, og lad det brune til tomatkoncentraten har skiftet farve fra den røde farve til en mørkere mahognifarve. Dernæst tilsætter du 1/2 liter fond, laurbær, de flåede tomater og enten din Magic eller blandingen af cayenne, sort peber, oregano og timian. Skrab evt. lidt i bunden af gryden med en ske, så al den efterhånden lidt småbrændte goodness bliver fordelt i saucen.
  3. Smid låg på, skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutters tid.
  4. Fordel pølsen og kyllingen ud i saucen og lad det simre under låg i 10 minutter mere.
  5. Tilsæt så resten af fonden, og smag det til. Sørg for at det har fået nok krydderi og salt. Tilsæt de 10 dl ris til din Jambalaya og lad simre 10 minutter mere.
  6. Tilsæt til sidst din seafood, og lad det simre yderligere 10 minutter.

Nu har du en lækker, saftig, smuk, grydefuld Jambalaya! Server den i skåle med godt brød og et glas koldt hvidvin eller en lækker whisky sour.

  1. […] Jambalaya – en kæmpeportion, så der er til dagen efter også. Ønsket (inderligt) af […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *