Menu

Opskrift på hjemmelavet honningkage

  • Honningkage
  • Details
  • Leave a Comment

Honningkage er den bedste og vigtigste juleskærekage der findes.

Husk, du skal lave forarbejdet en del uger før, så start i oktober! Så er der honningkage til december.

Opskrift på hjemmelavet honningkage

Det skal du bruge:

  • 330 gr. honning
  • 330 gr. muscovadosukker
  • 650 gr. hvedemel
  • 2 dl. vand
  • 1 æg
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt pomeransskal
  • 2 tsk. stødt allehånde
  • Revet skal af 2 økologiske appelsiner
  • 250 gr. rosiner
  • Smør til springformen

Sådan laver du honningkage:

  1. Put honning, sukker og vand i en gryde og smelt det ved lav varme. Når det er helt smeltet, hælder du massen over i en stor røreskål, og lader det køle helt af.
  2. Tilsæt alle ingredienser pånær æg og natron, og rør det godt sammen. Det er lidt sejt, så hvis du har en røremaskine, er det nu den skal i sving.
  3. Nu skal dejen på køl og modne – Helst en måneds tid. Du kan godt modne den i kortere tid, men honningkagen bliver mere saftig og kraftig i smagen jo længere den modner.
  4. Når det er blevet tid til at bage din honningkage, tager du den ud af køleskabet og lader den stå ved stuetemperatur i nogen timer, så den er til at arbejde med. Tilsæt 1 æg og 2 tsk natron, og rør det godt sammen.
  5. Skrap dejen over i en springform som du har smurt meget grundigt med smør. Bag den ved 150 gr. i 5 kvarter til halvanden time. Måske mere. Stik forsigtigt i den med en træpind: Dejen skal lige akkurat slippe pinden.

Lad kagen køle helt ned, og pynt den evt. med smeltet chokolade eller glasur lavet på flormelis og appelsinsaft. Den kan holde sig i ugevis hvis du pakker den ind i madpapir.

Se flere opskrifter på julemad og julebag lige her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *