Menu

En virkelig god, hjemmelavet tonic til gin og tonic

  • Hjemmelavet tonic
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items

I sommeren 2016 postede Politiken en opskrift på hjemmelavet tonic, og det fik hele internettet til at boble over. Så meget, at det efterfølgende var umuligt at opdrive kinabark i nogen helsekostbiks i landet! Jeg lavede også hjemmelavet tonic. Men sagen er.. den smagte simpelthen ikke godt.

Al for meget allehånde fik den til at smage af brunkage, og så var den baseret på at man kogte en lage på citrusskaller. Hvilket simpelthen gav den en kraftig bismag af kogte grøntsager. Det havde intet med tonic at gøre, i min verden.

Hjemmelavet tonic skal være bittert og friskt og give plads til smagen af gin. Og jeg har brugt det sidste år på at ramme den lige i røven! Og helt ærligt, det har jeg gjort nu. Så her er en opskrift på hjemmelavet tonic som rent faktisk smager godt og smager af tonic! Og det kræver kun 20 minutter og et par dages tålmodighed.

Det skal du bruge (til 1 1/2 liter sirup, som laver 15 liter tonic):

  • 30 gr findelt kinabark (brug evt en morter, blender eller kaffekværn til at få det findelt. Det skal være som groft salt ca.)
  • 60 gr citronsyre
  • Snittet skal af 3 lime (undgå det hvide)
  • Snittet skal af 3 citroner (undgå det hvide)
  • Snittet skal af 2 grape (undgå det hvide)
  • 3 hele stængler citrongræs, fint snittet
  • 3 hele allehånde
  • 5 hele enebær
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 1 spsk tørrede lavendelblomster (fås i helsekostbutikker og på nettet)
  • 600 gr sukker

Sådan laver du hjemmelavet tonic:

  1. Tag alle ingredienser, pånær sukker, og hæld i et stort nyskoldet glas med patentlukning. Tilsæt 7 dl vand, ryst det, og sæt på køl i 3 dage. Ryst det dagligt.
  2. Efter 3 dage koger du en sirup på 600 gr sukker og 4 dl vand. Sukkeret skal være helt opløst, men det behøver ikke komme helt op at koge. Lad siruppen køle helt ked.
  3. Si indholdet af glasset i køleskabet, og kør evt også væsken igennem et kaffefilter så du får så klar en væske som muligt.
  4. Bland sirup og tonicessens, hæld det hele på en nyskoldet glasflaske, og opbevar i køleskab. Voila! Tonicsirup!
  5. Tonicsiruppen blandes 1:10 med danskvand, når der skal laves hjemmelavet tonic. Altså f.eks. 1 dl sirup til 1 liter danskvand. Pas på det ikke bruser over.

Den burde kunne holde sig en måneds tid på køl. Frys evt halvdelen, eller endnu bedre: forær noget væk.

Denne hjemmelavet tonic smager virkelig godt med Monkey 47 gin og med et tyndt slice af citronskal som garniture. Og husk at variere den og gøre den til din egen! Mit næste batch skal have rosenblade og estragon i!

Follow my blog with Bloglovin

  1. Casper Lohman says:

    Jeg prøvede også Politikens tonic sidste år som alle andre, og var som dig ikke videre imponeret. Skønt med en mere ren opskrift, det skal prøves. Når du skriver kinin, mener du så det kemiske stof i pilleform eller kinabark? 30 g kinin lyder som meget.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *