Tomatsuppe

Hjemmelavet tomatsuppe

Her får du en virkelig let opskrift på hjemmelavet tomatsuppe - perfekt til en hverdag hvor det skal være nemt og hurtigt. Det tager vitterligt 20 minutter at lave den, og den smager super lækkert!

Den er helt simpel, og smager super skønt som den er. Men du kan selvfølgelig sagtens tilføje f.eks. grillede peberfrugter, macaroni eller linser hvis den skal have lidt mere struktur og fylde. Den er også sindssyg lækker hvis den får lidt krudt i form af en stærk chili.

Det skal du bruge til hjemmelavet tomatsuppe til 4 personer:

  • Ca. 1200 gr. passata eller hakkede eller flåede tomater

  • 2 store rødløg

  • 4-6 fed hvidløg

  • 2 spsk tomatkoncentrat

  • 2 tsk sukker

  • En stængel frisk salvie eller 1 spsk. tørret

  • En stængel rosmarin eller 1 spsk. tørret

  • Et drys cayennepeber efter smag

  • 100 gr. feta

  • 1.5 dl piskefløde

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe:

  1. Hak rødløget og hvidløget groft, og lad det snurre i olivenolie ved lav varme i en 10 minutters tid. De skal ikke brune, men falde godt sammen. Imens smuldrer du fetaen og dækker bord.

  2. Når løgene er bløde og lækre tilsætter du tomatkoncentrat, sukker, cayennepeber og krydderurter. Skru op på medium varme og lad tomatpastaen brune lidt af i gryden i et par minutter og tilsæt så din passata eller flåede tomater. Lad det hele varme op og småboble i 10 minutters tid.

  3. Tilsæt piskefløden, giv hele herligheden en tur med stavblenderen til den er ensartet i strukturen. Spæd til med vand hvis den stadig er lidt for tyk til din smag.

  4. Varm den op, smag tomatsuppen til med salt og peber, og server den så i dybe skåle, drysset med feta og dryppet med olivenolie. Giv gerne en skive brød ristet i smør til!

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe! Aldrig mere tomatsuppe fra dåse eller karton. Velbekomme!

Vil du have mere suppe? Så lav denne her ærtesuppe med kammuslinger.