Menu

Hjemmelavet tomatsuppe med bulgur

  • Hjemmelavet tomatsuppe med bulgur
  • Details
  • Leave a Comment

Hjemmelavet tomatsuppe er hammerlækkert, smager dejligt og krydret og så er det sgu også sundt. Især sammenlignet med diverse dåse-varianter som altså mestendels består af sukker og fløde. Og så er det NEMT! Meget nemt!

Her er en variation over hjemmelavet tomatsuppe hvor jeg tilsætter bulgur. Simpelthen for at få smidt lidt kulhydrater i den, så den mætter lidt mere/længere. Du kan droppe bulguren eller erstatte den med ris eller perlespelt f.eks.

Det skal du bruge til hjemmelavet tomatsuppe:

  • 1 kilo modne, mørkerøde tomater – ELLER 1 kilo dåsetomat, hvis du ikke kan finde modne tomater.
  • 2 store rødløg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 spiseskeer tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl bulgur
  • Et par blade frisk salvie
  • En stængel rosmarin
  • Et drys cayennepeber
  • 100 gr. feta

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe med bulgur:

  1. Hak rødløget. Put det i din flotteste gryde sammen med et fornuftigt skvæt olivenolie. Tænd på medium varme, og lad løget blive blødt og lækkert i løbet af en 10 minutters tid. I mellemtiden hakker du tomater (hvis du bruger friske), piller hvidløg, og renser krydderurter.
  2. Når løgene er bløde, tilsætter du hakket hvidløg, tomatpasta, sukker, cayennepeber og de friske krydderurter. Lad det lige snurre lidt med i et minuts tid eller 2, og tilsæt så alle tomaterne. Lad det småboble i 10 minutters tid.
  3. Fisk rosmarinstænglen op, og giv hele herligheden en tur med stavblenderen. Den må godt have lidt struktur tilbage.
  4. Tilsæt 2 dl bulgur og 3-4 dl vand. Det er svært at komme det mere præcist, for jeg ved ikke hvor meget vand der er i dine tomater. Men suppen skal ende med at være godt tyk i det. Husk du kan altid tilsætte mere vand. Det skal simre i 20 minutters tid efter bulguren er kommet i.
  5. Smag suppen til med salt og peber, og server den i dybe skåle, drysset med feta. Åh, og gerne en skive rigtig godt brød til.

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe! Aldrig mere tomatsuppe fra karton. Velbekomme!

Vil du have mere suppe? Så lav denne her ærtesuppe med kammuslinger.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *