Menu

Traditionelle, hjemmelavede æbleskiver

  • hjemmelavede æbleskiver
  • Details
  • Leave a Comment

Glædelig 1. søndag i advent – du skal have hjemmelavede æbleskiver i dag!

Sidste år fik i en julekalender med 25 opskrifter på julemad. Det gør I altså ikke i år. Men I får 4 adventsgaver! Og her er den første. Helt bløde, lækre, traditionelle hjemmelavede æbleskiver med æble inden i.

Det skal du bruge:

  • 2.5 dl sødmælk
  • 15 gr. gær
  • 1 spsk sukker
  • 3 æg
  • 200 gr mel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Revet citronskal fra 1 citron
  • 70 gr. smør og mere til stegningen
  • Rødt juleæble i fine tern
  • Florsukker og evt syltetøj til servering

Og her er så en opskrift på hjemmelavede æbleskiver

  1. Varm mælken lidt op i en gryde, og opløs gæren i den.
  2. Pisk 3 æggeblommer og sukkeret til en æggesnaps, og rør det så med gær/mælk/mel/kardemomme/revet citronskal. Pisk de 3 resterende æggehvider helt stive, og rør dem i dejen.
  3. Sæt den til at hæve på køkkenbordet i en times tid. Imens skærer du 2 æbler til fine tern. Dryp evt lidt citron ud over, så de ikke bliver brune.
  4. Varm æbleskivepanden op til lidt mere end middel. Når den er god varm, giver du hvert hul et lille stykke smør, og når det er smeltet hælder du dej i til op omkring kanten, men ikke over. Put et par æbletern i.
  5. Når den er stivnet på undersiden vender du æbleskiven med 1/3 og bager den lidt der, og inden den er stivnet helt i midten, vender du æbleskiven den sidste 1/3. I alt får de vel 1 1/2 minut hver.

Så er der sgu hjemmelavede æbleskiver! Server dem med flormelis og syltetøj, eller evt. et dryp citronsaft.

Find flere opskrifter på julemad og julebag og juledruk HER eller ude i menupunktet under JUL.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *